Ειδήσεις

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ
         Για την «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης»  γράφει ο Κομνηνός Γιώργος

Δεκαετίες τώρα οι ελληνικές πόλεις, τα χωριά, οι δρόμοι, οι πλατείες και τα πάρκα κατακλύζονται από αδέσποτα σκυλιά.

Σκυλιά που κάποτε ήταν ευτυχισμένα με τον δεσπότη- ιδιοκτήτη τους. Όμως βρέθηκαν κάποια στιγμή πεταμένα στους δρόμους , εκεί πολλαπλασιάστηκαν και έγιναν κοινωνική μάστιγα.

Σκυλιά πεινασμένα, διψασμένα, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, που μπορεί να τα πατήσουν, να τα τραυματίσουν ή να τα σκοτώσουν. Σκυλιά άρρωστα, σκυλιά επικίνδυνα σε αγέλες. που μπορεί να επιτεθούν και να κατασπαράξουν παιδιά ή και μεγάλους.

Σκυλιά που μπορεί να μεταδώσουν αρκετές ζωοανθρωπονόσους και να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Τα τεράστια  πιο πάνω προβλήματα  οδήγησαν ένα μεγάλο ποσοστό των ελλήνων να μισούν τα αδέσποτα και οργισμένοι, αγανακτισμένοι από επιθέσεις, δαγκώματα κλπ, να τα ρίχνουν φόλες!

Τα σκυλιά λοιπόν από κατοικίδια, από ζώα που επι χιλιετίες τώρα ζούσαν στην αυλή ή το σπίτι του αφεντικού του, έμειναν αδέσποτα χωρίς στέγη, φαϊ , νερό, ασφάλεια, κλπ.

Μύρια είναι τα προβλήματα της συμπόρευσης ανθρώπων και αδέσποτων σκυλιών μέσα στις πόλεις. Προβλήματα για τα οποία ασφαλώς δεν φταίνε τα αδέσποτα . Φταίνε οι περίεργες «φιλοζωικές», οι τρομοκρατημένοι πολιτικοί και φυσικά όλοι εμείς που δεν πιέζουμε για το αυτονόητο.

Το 99,99% λοιπόν των Ελλήνων, θέλουν να μεταφερθούν τα αδέσποτα σε καταφύγια, ώστε να είναι και εκείνα ασφαλή κι ευτυχισμένα και όλοι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και ευτυχισμένοι μέσα στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας.

Παρ’ όλα αυτά ύστερα από πιέσεις προς τις κυβερνήσεις, κάποιων περίεργων – ύποπτων «φιλοζωικών συλλόγων», τα σκυλιά μένουν στους δρόμους.

Να σημειώσω ότι όλη η Ευρώπη έχει εδώ και χρόνια δώσει την δέουσα λύση. Δηλαδή όλα τα αδέσποτα σε καταφύγια. Στα καταφύγια μπορεί κάποιος να αφήσει το ζώο (σκύλο, γάτα, κλπ) που δεν το θέλει πια και αντίστροφα από εκεί μπορεί να υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο.

Εμείς ακόμη χρειαζόμαστε την επανάσταση του αυτονόητου, για να γίνει επιτέλους αυτό που όλη η Ευρώπη κάνει.

Σαν ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης  λέμε:

  • Απαγορεύεται να κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς ανά την Ελληνική επικράτεια.
  • Ο Δήμος περισυλλέγει κάθε ζώο, που κυκλοφορεί αδέσποτο και το φροντίζει στο καταφύγιο ζώων.
  • Τα καταφύγια είναι περιφραγμένοι, μεγάλοι χώροι αρκετών δεκάδων ή και εκατοντάδων στρεμμάτων, όπου ζουν ελεύθερα (όχι σε κλουβιά) και φροντίζονται τα ζώα συντροφιάς.
  • Το κόστος για την φροντίδα των αδέσποτων στα καταφύγια είναι ελάχιστο, σε σχέση με το σημερινό κόστος που έτσι κι αλλιώς το πληρώνει πάλι η κοινωνία.
  • Στα καταφύγια φροντίζονται με κανόνες ευζωίας όλα τα ζώα συντροφιάς.
  • Στα καταφύγια γίνεται η άφεση ζώων συντροφιάς για λίγες μέρες ή και για πάντα, αλλά και υιοθεσίες ζώων από πολίτες, που θέλουν να πάρουν κάποιο ζώο συντροφιάς.
  • Τα καταφύγια μπορούν να γίνουν χώρος επίσκεψης από φιλοζωικούς συλλόγους που θέλουν να βοηθήσουν, από σχολεία, κλπ. μπορούν να γίνονται διάφορα δρώμενα, σχετικά με τα ζώα συντροφιάς(μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, κλπ)

Ζητάμε λοιπόν από την Ελληνική Πολιτεία να αλλάξει τον Ν4039/12 και να νομοθετήσει τα παραπάνω αυτονόητα, όπως δηλαδή κάνει όλη η πολιτισμένη Ευρώπη.

 

Για την «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης»

Κομνηνός Γιώργος

6946503194

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button