Ειδήσεις

Επιστολή ΑΚΚΕΛ στον πρωθυπουργό για θεσμοθέτηση της ενημέρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), σε μία κίνηση ενίσχυσης της δημοκρατικότητας και της εκπροσώπησης των πολιτών στον πολιτικό βίο, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να θεσμοθετηθεί η ενημέρωση των εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων που έχουν λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές.

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο η ενημέρωση μόνο των πολιτικών κομμάτων που έχουν εκλέξει βουλευτές στο κοινοβούλιο, δεδομένων των εξαιρετικά παράλογων και αντιδημοκρατικών στρεβλώσεων που φέρνουν οι διάφορες εκλογικές νομοθεσίες ενισχυμένης αναλογικής αλλοιώνοντας τη θέληση του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα το ΑΚΚΕΛ προτείνει, ξεκινώντας με ενημέρωση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, να θεσμοθετηθεί μία συνάντηση με τους επικεφαλείς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που δεν εξέλεξαν βουλευτή στις βουλευτικές εκλογές, σε μία κοινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά από την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

 

Το κείμενο της επιστολής

 

ΠΡΟΣ:            Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

                        primeminister@primeminister.gr

 

ΣΧΕΤ.:           Θεσμοθέτηση της ενημέρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων για εθνικά και άλλα θέματα

 

            Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, επιθυμεί να θέσει υπόψη σας ένα σοβαρότατο πρόβλημα που πλήττει διαρκώς την δημοκρατική λειτουργία και αυτό είναι η παντελής αγνόηση των κομμάτων που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές αλλά λόγω του εκλογικού νόμου δεν εξέλεξαν βουλευτές.

Στο προηγούμενο Κοινοβούλιο τα κόμματα που συμμετείχαν εκπροσωπούσαν κάτι λιγότερο από το 50% του εκλογικού σώματος ενώ στην σημερινή κατάσταση εκπροσωπούν κάτι περισσότερο από το 50%. Συνεπώς, όταν ενημερώνετε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για οποιαδήποτε θέματα, στην πράξη απευθύνεστε σε λιγότερο από τους μισούς εκπροσωπούμενους πολίτες, δεδομένου ότι δεν έχουμε απλή αναλογική και το ποσοστό των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντανακλά μικρότερη αναλογία του πληθυσμού ως εκπρόσωποι των πολιτών.

Κατά συνέπεια, είναι επιβεβλημένο για την καλύτερη λειτουργία της Δημοκρατίας να θεσμοθετηθεί και να το εφαρμόσετε εσείς άμεσα στην πράξη, την ταυτόχρονη ενημέρωση σε μία συνάντηση όλων των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές αλλά δεν εξέλεξαν βουλευτή. Και να προσθέσετε αυτήν τη συνάντηση σε συνέχεια των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς από εδώ και πέρα.

Η αρχή μπορεί να γίνει με ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού σας στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνολικά με τις προηγούμενες ενημερώσεις που είχατε κάνει στους πολιτικούς αρχηγούς σε άλλα θέματα.

Ελπίζουμε να μην υπάρχει αντίρρηση από την πλευρά σας και να ενημερώσετε άμεσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές.

            Με τιμή,

 [Υπογραφή]

 Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button