ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Το φόβο για τραυματισμό των παιδιών τους εκφράζουν στην εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” οι μητέρες των ανήλικων παιδιών τους που παίζουν στην παιδική χαρά που έφτιαξε ο δήμος Ξάνθης στα πλαίσια της ενοποιημένης πλατείας, πίσω από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, τονίζοντας πώς αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το έργο δεν ξέρουν από παιδιά.

   Το φόβο για τραυματισμό των παιδιών τους εκφράζουν στην εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” οι μητέρες των ανήλικων παιδιών  τους που  παίζουν στην παιδική χαρά που έφτιαξε ο δήμος Ξάνθης στα πλαίσια της ενοποιημένης πλατείας, πίσω από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, τονίζοντας πώς αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το έργο δεν ξέρουν από παιδιά.


 


   Ο ΑΓΩΝΑΣ συνομίλησε με τις μητέρες και κατέγραψε στο φωτογραφικό του φακό την επικινδυνότητα αυτής της παιδικής χαράς για τα νεαρά βλαστάρια των οικογενειών.



Τσιμεντένια παγκάκια


   Οι μητέρες ξεκινώντας από το θέμα της ασφάλειας των παιδιών, κρίνουν ότι τα πολλά τσιμεντένια παγκάκια που είναι διασκορπισμένα στo χώρο που τρέχουν τα ανήλικα, είναι επικίνδυνα και υπάρχει κίνδυνος την ώρα που τρέχουν να τραυματισθούν. Θα μπορούσε λένε,  να μπούν περιμετρικά της παιδικής χαράς και κατασκευασμένα από υλικό το οποίο δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τους, όπως κάποιο πλαστικό ή ξύλο.


 



Έλλειψη σκιάς


   Κοιτάζοντας κανείς τα μικρά και ανεμικά δενδρύλλια που φύτεψε ο δήμος στον χώρο της παιδικής χαράς, η πρώτη σκέψη είναι ότι όταν αυτά τα δενδρύλλια θα είναι σε θέση να δώσουν  σκιά, τότε πιθανώς θα  παίζουν τα παιδιά των παιδιών τους στην ίδια παιδική χαρά.


    Η δεύτερη σκέψη είναι ότι η φύτευση  αυτών των δενδρυλλίων δείχνει  προχειρότητα και βιασύνη από τη δημοτική αρχή προκειμένου να παραδώσει το έργο όπως, όπως.


  Και φυσικά η τρίτη σκέψη είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτήν την παιδική χαρά δεν γνωρίζουν για το τι χρειάζεται  ένα παιδί προκειμένου αυτό να νοιώσει σαν παιδί. Κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα οι άνθρωποι του δήμου ξεχνούν ότι ανάμεσα στους δημότες που διοικούν υπάρχουν και μικρά παιδιά και ότι τους δόθηκε από τους πολίτες το δικαίωμα να δώσουν την ευκαιρία και σε αυτά να νοιώσουν σαν παιδιά.


  Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι  η υλοποίηση τέτοιων έργων δεν απευθύνεται μόνο στους μεγάλους, οι οποίοι αξιολογώντας το έργο της δημοτικής αρχής θα πούνε μπράβο για την αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος.


 



Κούνιες χωρίς ασφάλεια Μικρός ο αριθμός τους


  Μιλώντας για τις κούνιες οι μητέρες λένε ότι δεν έχουν το κυκλικό κομμάτι που θα προστάτευε τη μέση των παιδιών και θα αποφεύγετο η περίπτωση να γλιστρήσουν προς τα πίσω την ώρα που κάνουν κούνια με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών.


Επίσης, λένε οι μητέρες, ο αριθμός είναι μικρός και κάθε φορά υπάρχουν παιδιά που στεναχωριούνται όταν δεν προλαβαίνουν να πάρουν σειρά.


 



Ένα “νεκρό-ακίνητο”


τρενάκι


  Επίσης οι μητέρες κατήγγειλαν την ύπαρξη ενός τραίνου όπου κρατά σημαντικό χώρο από την μικρή-αλήθεια δεν μπορούσε άραγε να γίνει λίγο μεγαλύτερη; – παιδική χαρά και θα μπορούσε, προτείνουν οι μητέρες,  σ’ εκείνο το χώρο να μπούνε ακόμη μια σειρά από κούνιες για να μην στεναχωριούνται τα παιδιά όταν βλέπουν τους συνομηλίκους τους να κάνουν κούνια.


 



Έλλειψη στην φύλαξη


  Τέλος μητέρες ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στον χώρο αφού το βράδυ η παιδική χαρά  δεν κλειδώνει και φοβούνται ότι θα βρούνε κάποιο  πρωινό μέσα στην παιδική χαρά,  περιθωριακά στοιχεία να κάνουν χρήση ναρκωτικών.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


 ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button