Η MAKRO Cash & Carry Ελλάς άνοιξε νέο κατάστημα στην Ξάνθη

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “Το Κτήμα” της Ξάνθης, εκπρόσωποι της MAKRO Cash & Carry Ελλάς, της εταιρίας που κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά του ΚΑΣ & ΚΑΡΥ μίλησαν στους δημοσιογράφους για το εξελιγμένο μοντέλο καταστήματος τύπου ECO που θα εγκαινίαζαν λίγες ώρες μετά στην Ξάνθη, αλλά και για την καινοτομία της ηλεκτρονικής ενημέρωσης τιμών στο ράφι (ESL: electronic shelf labeling) που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στο νέο αυτό κατάστημα.

 



Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “Το Κτήμα” της Ξάνθης, εκπρόσωποι της MAKRO Cash & Carry Ελλάς, της εταιρίας που κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά του ΚΑΣ & ΚΑΡΥ μίλησαν στους δημοσιογράφους για το εξελιγμένο μοντέλο καταστήματος τύπου ECO που θα εγκαινίαζαν λίγες ώρες μετά στην Ξάνθη, αλλά και για την καινοτομία της ηλεκτρονικής ενημέρωσης τιμών στο ράφι (ESL: electronic shelf labeling) που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στο νέο αυτό κατάστημα.


Οι εκπρόσωποι της MAKRO Cash & Carry Ελλάς αναφέρθηκαν ακόμα στη φιλοσοφία της εταιρίας, τη στρατηγική της και τις νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και στη σημερινή θέση της στον κλάδο του χονδρεμπορίου και τις προοπτικές εξέλιξης στην εν λόγω αγορά. 


Το νέο κατάστημα, συνολικής έκτασης περίπου 4.770 τ.μ. βρίσκεται στο 2ο χλμ. Ξάνθης- Πετεινού- Μαγγάνων, και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες τροφίμων και μαζικής εστίασης του Νομού Ξάνθης, αλλά και των ευρύτερων περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι επαγγελματίες πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν προϊόντα από 32.000 κωδικούς, εκ των οποίων 24.000 ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων και 8.000 στην κατηγορία των μη τροφίμων.


Επιπλέον, το νέο κατάστημα βρίσκεται σε σημείο εύκολα προσβάσιμο, ενώ για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία ο χώρος των πωλήσεων θα είναι ενιαίος, θα υπάρχουν 104 δωρεάν υπέργειες θέσεις στάθμευσης, 6 ταμεία, ένα coffee corner, 2 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) εντός του καταστήματος, καθώς και καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ στο χώρο υποδοχής και των ταμείων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το νέο κατάστημα διαθέτει ηλεκτρονική ενημέρωση τιμών στο ράφι για όλα τα προϊόντα, το οποίο εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων ότι δεν θα υπάρχει απόκλιση τιμής μεταξύ ραφιού και ταμείου.  


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MAKRO Cash & Carry Ελλάς, κ. Αναστάσιος Μιχαηλίδης αναφερόμενος στο νέο κατάστημα της Ξάνθης που θα ανοίξει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007 τις πόρτες του για τις επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων και εστίασης, εξήγησε ότι η ΜΑΚRΟ Cash & Carry Ελλάς επιχειρεί κάθε φορά να δημιουργήσει καταστήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επαγγελματιών.


 Όπως χαρακτηριστικά τόνισε “Αυτή η στρατηγική προσφέρει σε όσους επαγγελματίες επιλέγουν τα καταστήματα MAKRO για τις αγορές των προϊόντων τους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.  Τα στοιχεία που μας διακρίνουν και μας διαφοροποιούν εξάλλου είναι η εξιδείκευση στον τομέα των φρέσκων προϊόντων, η ανταγωνιστικότητα στις τιμές και η συστηματική μας προσπάθεια για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας προϊόντων”.


Ο κ. Μιχαηλίδης συνέχισε λέγοντας ότι “Tο νέο κατάστημα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της MAKRO. Η επιλογή της Ξάνθης έγινε λόγω της προνομιακής γεωγραφικής της θέσης, της ανάπτυξής της αλλά και γιατί έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει διακομιστικό κέντρο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης”. 


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους εκπροσώπους της MAKRO στους συστηματικούς ελέγχους φρεσκάδας, στους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους για τη διατήρηση της αλυσίδας ψύξης στα στάδια διατήρησης και συντήρησης των προϊόντων της MAKRO, αλλά και στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό της που αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη διαρκή διαδικασία βελτίωσης των υπηρεσιών της MAKRO και συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.


To ύψος της επένδυσης του έργου ανήλθε στα 6.9 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα προσφέρει απασχόληση σε περισσότερα από 85 άτομα.


 Λίγα λόγια για τη MAKRO Cash & Carry Ελλάς:


Η MAKRO Cash & Carry Ελλάς ανήκει στο γερμανικό όμιλο METRO Group, που δραστηριοποιείται σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες αποκλειστικά για επαγγελματίες. Στην Ελλάδα, έχει μέχρι στιγμής οκτώ καταστήματα σε έξι πόλεις, ενώ απασχολεί πάνω από 1.300 άτομα.


Τα καταστήματα MAKRO προσφέρουν σε 280.000 και πλέον επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες πάνω από 30.000 προϊόντα σε τρόφιμα και μη τρόφιμα.


 Χάρη στον επαγγελματισμό, το εξειδικευμένο δίκτυο ανεφοδιασμού και διανομής, το σύστημα εξασφάλισης ποιότητας και την εξειδίκευση των καταστημάτων χονδρικής, ιδιαίτερα στον τομέα των φρέσκων τροφίμων, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των πελατών μας, τα τελευταία 15 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button