Ειδήσεις

Εκδοτικός Οίκος Σπανίδη, πρεσβευτής πολιτισμού για την Ξάνθη , για τη Θράκη , για την Ελλάδα

Όλοι όσοι ασχολούνται με τις εκδόσεις έχουν ως κίνητρό τους την αγάπη για το βιβλίο. Τα βιβλία που ήθελαν να τα βρίσκουν στα βιβλιοπωλεία των πόλεων της Ελλάδας όπου ζουν. Κάποια όμως δεν υπήρχαν, αλλά όλοι θα ήθελαν να υπάρχουν. Και για να τα διαβάσουν οι ίδιοι, αλλά και για άλλους αναγνώστες. Έτσι, είναι πολλοί πια εκείνοι  που ίδρυσαν μικρούς αλλά δραστήριους εκδοτικούς οίκους, σε διάφορες πόλεις της χώρας, και εκδίδουν τα βιβλία που αγαπούν. Για άλλους είναι μοναδική και αποκλειστική απασχόληση. Άλλοι κάνουν και άλλες δουλειές για να ενισχύσουν το «χόμπι» τους. Και οι περισσότεροι κάνουν όλες τις δουλειές που χρειάζεται μια τέτοια επιχείρηση.

Ο Εκδοτικός Οίκος Σπανίδη με έδρα του την Ξάνθη μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πληθώρα τίτλων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κι όχι μόνο χώρων. Είχα τη χαρά και τύχη να γνωρίσω τον ιδρυτή και να τιμά με τη φιλία του την περίοδο , που εργάστηκα ως εκπαιδευτικός στην ορεινή Ξάνθη. Η συνεργασία μας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα που υπηρετώ ως διευθυντής σχολικής μονάδας στο Βόλο.

Πάντα χαιρόμαστε με τους συναδέλφους μου και τους μαθητές μας να «δουλεύουμε» πάνω στους νέους καρπούς του Εκδοτικού Οίκου Σπανίδη , όπως κι έγινε τους τελευταίους δύο μήνες με τρία βιβλία ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος. Βιβλία που μας γνωρίζουν την Ξάνθη, τον πολιτισμό και την ομορφιά του τοπίου και των ανθρώπων της.

Η περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα η Ξάνθη είναι πολύ τυχερή που έχει τέτοιους πρεσβευτές σαν τον Εκδοτικό Οίκο Σπανίδη.

Πολλές ευχές για καλή χρονιά με πολλές όμορφες εκδόσεις.

 

Πασχάλης Δήμου

Δ/ντής 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button