Ειδήσεις

Νέα εξόρμηση του κλιμακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την στήριξη των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά την έλευση του νέου έτους, στις 3 & 4 Ιανουαρίου 2020, κινητά κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υποστηριζόμενα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ.,  με Νοσηλεύτρια, Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες, με αυτοκίνητα του Ε.Ε.Σ., θα επαναλάβουν τη δράση προστασίας των αστέγων – streetwork, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος και να παρέχουν ζεστά ροφήματα, τρόφιμα, υπνόσακους και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σε άστεγους που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιθυμία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού, να κινητοποιήσει εκ νέου κινητά κλιμάκια λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας, έχει στόχο επαγγελματίες και εθελοντές του οργανισμού μας να μεταφέρουν μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Εκτός από τη διανομή του απαραίτητου υλικού επιβίωσης, οι άστεγοι ενημερώνονται επίσης από τα μέλη των κλιμακίων για τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες , ενώ οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές είναι σε θέση να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες ή περιποίηση τραύματος.

Η περιοχή δράσης των κινητών κλιμακίων εκτείνεται στις περιοχές πέριξ της Πειραιώς, στις πλατείες Κουμουνδούρου και Αγίου Γεωργίου, στις γέφυρες Ρουφ και Αχιλλέως, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στη Μητροπόλεως, στη Σταδίου, στην Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια και στους παράδρομους αυτών.

Οι εξορμήσεις των κινητών κλιμακίων θα επαναλαμβάνονται  σε τακτά χρονικά διαστήματα, όσο διαρκούν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button