Ειδήσεις

Τιμήθηκαν οι εθελοντές της «Ομάδας Δράσης για την ελιά του Γηροκομείου»
Γράφει ο Κομνηνός Γιώργος

Την Κυριακή στις 29/12/2019 το γηροκομείο Ξάνθης «Ο Άγιος Βασίλειος» , ετίμησε όλους τους εθελοντές της «Ομάδας Δράσης της Ελιάς του Γηροκομείου».

Στην εκκλησία του γηροκομείου τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντών και στη συνέχεια έγινε μικρή δεξίωση στην τραπεζαρία του Γηροκομείου.

Ο Πρόεδρος του γηροκομείου, κ.Παπαχρόνης Γιάννης, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των γερόντων την Ομάδα Δράσης, όλους τους εθελοντές και τον ιδρυτή και ψυχή της προσπάθειας αυτής, κ.Κομνηνό Γιώργο.

Εφέτος η δράση των εθελοντών της ελιάς του Γηροκομείου έκλεισε αισίως τρία χρόνια. Η αρχική στόχευση της Δράσης ήταν να μαζέψει κάποιες ελιές από τους δρόμους και τα σχολεία της πόλης για να κάνει λίγο λάδι για το γηροκομείο. Τελικά με την συγκινητική προσφορά πολλών συμπολιτών μας, να προσφέρουν τα ελαιοκτήματά τους και τη συμμετοχή πολλών εθελοντών για το μάζεμα, είτε μεμονωμένων, είτε μέσω των συλλόγων της Ξάνθης, η ενέργεια πήρε άλλες διαστάσεις.

Η προσπάθεια αυτή λοιπόν είχε ένα έντονα αυξητικό αποτέλεσμα. Έτσι την πρώτη χρονιά το 2017 συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κιλά λάδι, το 2018 περίπου 500κιλά και εφέτος το 2019 φτάσαμε τα 700 κιλά λάδι.

Στόχος πλέον της ομάδας δράσης για τα επόμενα χρόνια είναι να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του γηροκομείου, που καταναλώνει γύρω στον ένα τόνο λάδι το χρόνο και εάν είναι δυνατόν να καλύψει και ανάγκες άλλων φτωχών οικογενειών.

Σαν υπεύθυνος της «Ομάδας Δράσης για την ελιά του Γηροκομείου» θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που ευχαρίστως μας προσέφεραν τα ελαιοκτήματά τους για την συλλογή ελαιοκάρπου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συλλόγους της Ξάνθης και όλους τους μεμονωμένους εθελοντές που με πολύ κέφι αφιέρωσαν τις 1-2 και πλέον Κυριακές τους για να συμμετάσχουν στην δράση φιλανθρωπίας, κάνοντας πράξη την λαϊκή ρήση «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Το μάζεμα της ελιάς έτσι κι αλλιώς σημαίνει σωματική άσκηση μέσα στη φύση και ομαδική διασκέδαση (το τερπνόν), αλλά και το αναγκαίο λάδι για τους γέροντες και υγεία και ευεξία για τους ίδιους τους εθελοντές (το ωφέλιμο).

Επίσης να ευχαριστήσω και τους επαγγελματίες που με την προσφορά των ανάλογων εργαλείων για το λιομάζωμα βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η προσπάθεια αυτή αλλά και το ελαιοτριβείο Τυμπάνου που μας έκανε το λάδι δωρεάν.

Εύχομαι του χρόνου να αυξηθεί η συμμετοχή των εθελοντών και να περάσουμε τα 1000κιλά ελαιολάδου, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη.

Εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία σε όλους όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην φιλάνθρωπη αυτή προσπάθεια αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους μας.

 

Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2020.

 

Κομνηνός Γιώργος

6946503194

Υπεύθυνος της «Ομάδας Δράσης

για την ελιά του Γηροκομείου»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button