Ειδήσεις

Καταβολή ελάχιστου μέρους των οφειλομένων ως “δώρο”
Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

“Όπως είναι ήδη γνωστό, τα επιδόματα εορτών και αδείας καταργήθηκαν το 2013 και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Φέτος, μέσα από ανακατανομή των πιστώσεων του ΥΠΕΘΑ που αφορούν σε κινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού για το έτος 2019, χάρη στην πολιτική βούληση του ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, δόθηκαν ημέρες εκτός έδρας στο στρατιωτικό προσωπικό ύψους 105€, τα οποία μεταφράστηκαν σε μποναμά ή δώρο Χριστουγέννων, εκκινώντας, σε πολλές των περιπτώσεων, τον κοινωνικό αυτοματισμό, με αποτέλεσμα την επικράτηση λανθασμένης εντύπωσης στην κοινή γνώμη ως προς την μισθοδοσία των στρατιωτικών.

Οφείλουμε να γνωρίσουμε στους συμπολίτες μας ότι αποκρύπτεται -δίχως απαραίτητα να υπάρχει πρόθεση- το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί εδώ και 3 χρόνια η αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας των στρατιωτικών, καθώς, παρόλη την πρόβλεψη του νόμου, δεν έχει ακόμη και σήμερα υπογράφει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Επιπρόσθετα, με τη δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ, με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι έχει προβλεφθεί για την υπόψη αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό των… 0 ευρώ!!!

Η καταβολή του ελάχιστου μέρους των οφειλομένων ως “δώρο” πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων, σε εργάσιμη ώρα, με αποτέλεσμα τα οποία ψώνια μπορούσαν να κάνουν οι συνάδελφοι (μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας) να αφορούσαν σε είδη πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ), καθώς ο μισθός ήταν διαθέσιμος στα ΑΤΜ μετά το κλείσιμο της αγοράς. Ως εκ τούτου, πρακτικά οι στρατιωτικοί δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν έγκαιρα τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους, γεγονός που προφανώς καταγράφηκε και στην τοπική αγορά της Ξάνθης.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί το γεγονός, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή παρερμηνειών και προκειμένου να προλάβουμε λανθασμένα συμπεράσματα κι εντυπώσεις, ότι από το 2017 και μετά, έπαυσε η καταβολή της αποζημίωσης της εκτέλεσης των 24ωρων υπηρεσιών κατά τις Κυριακές και αργίες, το ύψος της οποίας άγγιζε το αστρονομικό ποσό των 8,80 ευρώ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Φέτος, μετά από προσπάθειες του κ. Αρχηγού ΓΕΣ, Αντγου Γεωργίου Καμπά, εξασφαλίστηκε η καταβολή των οφειλομένων για το έτος 2019, τα οποία έστω και με διαφοροποιήσεις ή αδικίες που διαπιστωθηκαν, πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς μας. (κατά μέσο όρο 30-60 ευρώ ανά άτομο)

Οπότε αποκαθιστώντας την αλήθεια και θέτοντας στη σειρά τα γεγονότα, τα εξτρά χρήματα που δόθηκαν στους στρατιωτικούς, δεν ξεπερνούν τα 150-170 ευρώ ανά συνάδελφο και αποτελούν μικρό μέρος των οφειλομένων και όχι μποναμά ή δώρο Χριστουγέννων, όπως λανθασμένα πιστεύεται.

 

Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης

Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button