Ειδήσεις

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ

Ο κακός χαμός στα κανάλια, στα πρωινάδικα, στα μεσημεριανά και στα βραδινά δελτία και στα talk-shows.

Το κύριο θέμα των ημερών, η άσκηση βίας της Αστυνομίας προς κάποια οικογένεια που δεν την άφησε να ανεβεί στην ταράτσα του σπιτιού της, για να συλλάβει τους καταληψίες του διπλανού σπιτιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αρπάξει ένα θέμα, που τον βολεύει για να κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση είναι μες την τρελή χαρά.

Τι φασιστικές πρακτικές, τι Νόμος και Τάξη, τι τρομοκρατία από την Αστυνομία, τι ανθρώπινα δικαιώματα δεν αραδιάζει, προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων «ευαίσθητων δημοκρατικών πολιτών».

Βέβαια δεν αντιλαμβάνεται ότι ακόμη και από τους σημερινούς δικούς του ψηφοφόρους ένα 20% είναι υπέρ της εξάλειψης των φαινομένων, καταλήψεων, επιθέσεων με μολότοφ, με μπογιές, με καλάσνικοφ και γενικώς φαινομένων, που έχουν καταρρακώσει κάθε έννοια κοινωνικής γαλήνης στα Εξάρχεια, στην Αθήνα αλλά και αλλού στην Ελλάδα μας.

Δεν κατάλαβε επίσης ότι ένα μεγάλο κομμάτι, από τους παλιούς του ψηφοφόρους του 2015 τον καταψήφισαν, ακριβώς γιατί επι 4,5 χρόνια έκανε τα στραβά μάτια, έκανε πλάτες στους «Ρουβίκωνες» και στα δικά του ατίθασα παιδιά (αναρχικούς, μπαχαλάκιδες, εκπαιδευόμενους τρομοκράτες, κλπ).

Ενδιαφέρεται λέει για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μπαχαλάκιδων και όλων των πιο πάνω περιθωριακών που αναστατώνουν κάθε μέρα, που τρομοκρατούν και επιτίθενται στη Βουλή, τις Πρεσβείες, καταστρέφουν τα μαγαζιά των ανθρώπων που παλεύουν για το μεροκάματό τους.

Και ας δεχθούμε τέλος πάντων τα ανθρώπινα δικαιώματα των περιθωριακών. Ποια όμως είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα του 99% της ελληνικής κοινωνίας;

Τι λέει λοιπόν γι αυτούς; Αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να ζουν σε μια ειρηνική κοινωνία; πρέπει κάθε μέρα να καταταλαιπωρούνται επειδή 5-10 νοματαίοι θέλουν να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας;

Τι αλήθεια σημαίνει κάνω διαδήλωση (αριστερός ή ακροδεξιός) σε στρατιωτική παράταξη με μια σημαιούλα στην κορυφή ενός στειλιαριού που αποτελεί κλασικό δολοφονικό όπλα. Γιατί απαγορεύονται τουλάχιστον τα στειλιάρια με τον φερεντζέ της σημαιούλας;

Πρέπει να τρομοκρατούνται οι φιλήσυχοι πολίτες από τις μολότοφ και τα καλάσνικοφ;

Τι σημαίνει αλήθεια δημοκρατία;  έχουν δικαίωμα το 0,1% των μπαχαλάκιδων να στερούν από το υπόλοιπο 99,9% του ελληνικού λαού τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους;

Εάν λοιπόν έχει δικαιώματα και το 99,9% του λαού, που του τα στερεί μια παρέα μπαχαλάκιδων, οφείλει η οργανωμένη πολιτεία, το Κράτος με τα όργανά του (την αστυνομία, το λιμενικό, τη δικαιοσύνη, κλπ) να συλλαμβάνει και να τιμωρεί, όσους δεν  εννοούν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να στερούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από το σύνολο των φιλήσυχων πολιτών.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, σε κανένα κράτος της γης δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος τα όργανα της τάξης να συλλαμβάνουν ταραξίες, μοιράζοντάς τους καραμέλες.

Καθημερινά βλέπουμε πως λειτουργεί η αστυνομία στην Αμερική, στην Ευρώπη και αλλού.

Αυτό που σίγουρα προκύπτει από μια απλή σύγκριση, είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να είναι η πιο ήπια, κατά τη διάρκεια των ταραχών και των κάποιων αναγκαστικών συλλήψεων των ταραξιών.

Είναι καιρός να περιοριστεί η επαναστατική γυμναστική των μπαχαλάκιδων, να ηρεμήσει λίγο ο λαός μας και να έρθουν κάνα δυό επενδύσεις. Γιατί δουλειά και προκοπή θέλουν οι νέοι μας. Όχι μιζέρια και κοινωνικά επιδόματα. Έτσι χτίζονται τα περήφανα νιάτα και οι αξιοπρεπείς και καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι πολίτες.

Έτσι χτίζεται μια δυνατή και περήφανη Ελλάδα!

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Ζουρνατζίδης Αντώνης

Συν/χος Επαγγελματίας

 

Κομνηνός Γιώργος

Συν/χος Οικονομολόγος

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button