Πολιτισμός

Δήμαρχος Ξάνθης: “Να γίνετε άμεσα, πρωταγωνιστές της γιορτής, να νιώσετε τον παλμό της Ξάνθης και να αφεθείτε στην αστείρευτη ενέργεια του Καρναβαλιού”

Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στις φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, έναν από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Ξάνθης, με μακρά ιστορία στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές αποτελούν ένα μοναδικό γεγονός, που μας προσφέρει την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας, δρώμενα που συνδυάζουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Ξάνθης, με τη σύγχρονη ιστορία της.

Μουσική, χορός, χρώματα και αρώματα, γεμίζουν κάθε γειτονιά, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Όπως κάθε χρόνο, η Ξάνθη μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτισμού και μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, σας καλεί να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να παραδοθείτε στη διασκέδαση και την αυθεντική χαρά της γιορτής.

Για όσους από εμάς μεγαλώσαμε στη γοητευτική Ξάνθη, οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Οι αναμνήσεις από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι μας γεμίζουν με νοσταλγία, αλλά και με ενθουσιασμό, για όσα πρόκειται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες.

Για όσους μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε κάθε σπιθαμή της σπάνιας ομορφιάς του τόπου μας, συνδυάζοντας αυτή την πολυήμερη γιορτή χαράς και ξεγνοιασιάς με τη δυνατότητα να γνωρίσετε, όλα όσα έχουν μετατρέψει την Ξάνθη σε σημείο αναφοράς. Σας διαβεβαιώνω ότι σε κάθε γωνιά του Δήμου μας θα βρείτε πρόθυμους φίλους, να σας υποδεχθούν, να σας ξεναγήσουν και να σας φιλοξενήσουν στον μοναδικό τόπο μας.

Φέτος, ο Δήμος Ξάνθης, σε αγαστή συνεργασία με τους ακούραστους εθελοντές μας, έχει μεριμνήσει για την άψογη διοργάνωση του Καρναβαλιού, θέτοντας στο επίκεντρο την άνεση και την ευχαρίστηση όσων συμμετέχουν σε αυτό το θεσμό.

Σας καλώ, λοιπόν, να γίνετε άμεσα, πρωταγωνιστές της γιορτής, να νιώσετε τον παλμό της Ξάνθης και να αφεθείτε στην αστείρευτη ενέργεια του Καρναβαλιού. Ας γίνουμε μια μεγάλη παρέα, ας χορέψουμε, ας τραγουδήσουμε και ας δημιουργήσουμε μαζί, αξέχαστες αναμνήσεις!

Σας εύχομαι Καλές Απόκριες, γεμάτες κέφι, χαρά και αισιοδοξία!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Ευστράτιος Κοντός

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button