Ειδήσεις

O TEMPORA O MORES
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Με το Gabriel, τον παπαγάλο της ζωής μου, την Κυριακή 24/11/2019 πήγαμε να δούμε τα συμπεθέρια, τη νύφη, στη λίμνη Βιστωνίδα.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους γίνεται εκεί, στη στροφή για το Φανάρι, απέναντι από τις καλύβες των Σαρακατσάνων ο γάμος της χρονιάς. Ο Gabriel παντρεύεται τη Ροζαλία Φλαμινγκία μέσα σε σκηνικό και ατμόσφαιρα που έχει ξεσηκώσει το Χόλιγουντ, τις Κάννες, τη Νίκαια, το Κολωνάκι, τη Βιέννη, το Παρίσι, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όλο τον κόσμο και το ντουνιά.
Με μια πουτίγκα ονειρική που αρέσει στη συμπεθέρα μου, λουλούδια για τη νύφη, καβουρμά τον καλύτερο στον κόσμο με σφραγίδα Guinness για το συμπέθερο, το γαμπρό ντυμένο αλά Δημήτρη Αβραμόπουλο πήγαμε λίγο πριν το μεσημέρι. Μας είχαν καλέσει για γεύμα.
Φτάνοντας στον προορισμό, με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.
Τα φλαμίνγκο, βλέποντας από το κινητό της Ροζαλίας φωτογραφίες, τι δώρο λέτε μου έκαναν για τη γιορτή μου;
Μια γεφυροπλάστιγγα να ζυγίζομαι. Έξω από το συνοικισμό τους, στον παράδρομο της εθνικής οδού Ξάνθης – Κομοτηνής.
Η Ασπασία, πρώτη εξαδέλφη της Φλαμινγκίας ήρθε με κάποιες ακόμα, ανάμεσά τους και τη Ροζαλία, να μας προϋπαντήσουν.
Συνώνυμη με τη σύζυγο του Περικλή στην αρχαιότητα, στη γλώσσα πέντε σταθμούς και δεκαπέντε παρασάγγες ανώτερη.
Οι σταθμοί και οι παρασάγγες ήταν μονάδες μέτρησης αποστάσεων στην αρχαιότητα, τότε που ήμουν ακόμα αθλητής στίβου.
– Ο Gabriel να περάσει, εσύ στη γεφυροπλάστιγγα.
– Γιατί αυτό Ασπασία ;
– Πρώτον είναι το δώρο όλων μας για τη γιορτή σου και δεύτερον σας δίνουμε μια κουκλάρα, γυναικάρα, φλαμινγκάρα με τα όλα της, με τα χάλια αυτά δεν γίνεται να την έχεις νύφη. Αν έρθεις και στο γάμο με αυτά τα κιλά όλα τα φλαμίνγκο παίρνουμε τη νύφη και φεύγουμε. Να μείνουν οι πελεκάνοι με τις πάπιες.
– Μα… αδυνάτισα. Έχασα. Από 128 κιλά έμεινα 100 οκάδες.
– Πόσα κιλά είναι οι 100 οκάδες συμπέθερε;
– Είναι ακριβώς 128 κιλά. Μια οκά εξισώνεται με 1280 γραμμάρια.
– Πουλάς πνεύμα, τρέλα σε μένα την Ασπασία ; Ξέρεις τι δουλειά κάνω εγώ ; Πεταλώνω ψύλλους στον αέρα. Σας αφήνω τώρα να τα πείτε, να γευματίσετε και να θυμάσαι πως κρατάω το λόγο μου.
Έφυγε η Ασπασία. Πήγαμε στα συμπεθέρια με τη Φλαμινγκία ανάμεσά μας.
Σε όλη τη διαδρομή μάτσα – μούτσα, αγκαλίτσες, φιλάκια, ραμφίζονταν μεταξύ τους οι ερωτευμένοι, με τα φλαμίνγκο να κράζουν και να φτεροκροτούν, ή, χειροκροτούν με τα φτερά τους.
Φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, πολύ περισσότερο από το καρναβάλι του ΡΙΟ, μιας και την προηγούμενη βραδιά η ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ, η ομάδα τους από τη Βραζιλία νίκησε στον τελικό της Λατινικής Αμερικής, του Copa Libertadores τη ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ της Αργεντινής με 2 – 1 με γκολ στο 89΄και το 92΄ του Γκάμπριελ Μπαρμπόσα.
Gabriel ο γαμπρός, Gabriel ο σκόρερ, καταλαβαίνετε τι έγινε. Ξεχάστηκαν και η Ασπασία και η γεφυροπλάστιγγα και οι οκάδες και τα πάντα όλα.
Η συμπεθέρα μου έφαγε μόνη της την πουτίγκα που ήταν κοντά 1 1/2 κιλό κατενθουσιασμένη, παράγγειλε δίπλες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καριόκες, τούρτες για τις γιορτές να έχει να κερνάει και στο σπίτι σε όσους πάνε για να εύχονται.
Ο συμπέθερος λιτοδίαιτος, αλλά θεριακλής με το ένα τσιγάρο άναβε το άλλο.
Σαφέστατα κατά του αντικαπνιστικού νόμου, όταν του είπα για τη γλώσσα που μου έβγαλε η Ασπασία, αναφώνησε.

 Ο TEMPORA O MORES.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button