Ειδήσεις

Σύλλογος εστιακών φοιτητών: “Κανένας φοιτητής έξω από το δωμάτιο του!”

Αστεγοι παραμένουν πρωτοετείς του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Εστιακοί φοιτητές καταγγέλλουν ότι περίπου 60 φοιτητές που δικαιούνται διαμονής στις εστίες παραμένουν άστεγοι. Την ίδια ώρα σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Πρυτανείας και ζητάει από τους φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν πάνω από 7 χρόνια στις εστίες, να αδειάσουν το συντομότερο το δωμάτιό τους, καθώς, όπως λέει, εμποδίζουν τη στέγαση των πρωτοετών φοιτητών!

“Ο Σύλλογος μας από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε κινητικότητα για τα πολύ οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι εστιακοί, το πρόβλημα της σίτισης με τον έλεγχο που προσπάθησε να επιβάλει ο εργολάβος με την ανοχή Υπουργείου και Πανεπιστημίου κάτι που αποτρέψαμε από την πρώτη κιόλας μέρα.

Το πρόβλημα της στέγασης των πρωτοετών φοιτητών που ακόμα και τώρα που μιλάμε περίπου 60 πρωτοετείς περιμένουν δωμάτιο. Πάνω σε όλα αυτά τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Πρυτανείας και ζητάει από τους φοιτητές που είναι πάνω από 7ο έτος να αδειάσουν άμεσα το δωμάτιο τους, καθώς όπως λέει εμποδίζουν την στέγαση των πρωτοετών φοιτητών.

Αυτό που δεν αναφέρεται από μεριάς Πρυτανείας είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 550 δωμάτια διαθέσιμα για περίπου 4000 φοιτητές, επομένως το πρόβλημα της στέγασης δεν το δημιουργούν οι φοιτητές αλλά η έλλειψη δωματίων. Στις κινητοποιήσεις που κάναμε τόσο στον κοσμήτορα όσο και στην φοιτητική μέριμνα οι απαντήσεις που πήραμε ήταν λίγο-πολύ οι ίδιες, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να ενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους πρωτοετείς (κάτι που γίνεται σε άλλα ιδρύματα όπως στην Πάτρα και την Κέρκυρα μετά από πίεση των φοιτητών) και πως οι φοιτητές πάνω από 7ο πρέπει να φύγουν, ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο έριχνε την ευθύνη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την κατάσταση που επικρατεί και το ανάποδο.

Από τη στιγμή όμως που οι ανάγκες των φοιτητών αντιμετωπίζονται σαν κόστος για το Υπουργείο που υλοποιεί μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική το πρόβλημα στη φοιτητική μέριμνα που σε μεγάλο βαθμό υπολειτουργεί θα παραμένει ως έχει.

Σαν Σύλλογος εστιακών υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των φοιτητών στην δωρεάν σίτιση-στέγαση. Δεν δεχόμαστε τις φωνές από μεριάς Πανεπιστημίου που θέλουν να μας διαχωρίσουν σε δικαιούχους και μη. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενοικιαστούν δωμάτια για πρωτοετείς φοιτητές!

Κανένας φοιτητής έξω από το δωμάτιο του!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button