ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ

Ένας “φιλικός” αγώνας ζωής παίχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ των παλαιμάχων του Α.Ο Βιστωνίδας και των παλαιμάχων του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο γήπεδο του ΑΟΞ προκειμένου να ενισχυθεί ο Βαρελίδης Σπύρος, ένα 22χρονο παλικάρι που είναι 9 μήνες σε κώμα στο νοσοκομείο Ξάνθης. Ο Σταύρος Κανδυλίδης, προπονητής των παλαιμάχων του Α.Ο Βιστωνίδας, αναφέρει ότι γνωρίζουν όλοι ότι ο νεαρός είναι στο κρεβάτι του πόνου εδώ και εννέα μήνες και απαιτείται να μεταφερθεί σε Κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό όπου βέβαια απαιτούνται χρήματα.

Ένας “φιλικός” αγώνας ζωής παίχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ των παλαιμάχων του Α.Ο Βιστωνίδας και των παλαιμάχων του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο γήπεδο του ΑΟΞ προκειμένου να ενισχυθεί ο Βαρελίδης Σπύρος, ένα 22χρονο παλικάρι που είναι 9 μήνες σε κώμα στο νοσοκομείο Ξάνθης.


Ο Σταύρος Κανδυλίδης, προπονητής των παλαιμάχων του Α.Ο Βιστωνίδας, αναφέρει ότι γνωρίζουν όλοι ότι ο νεαρός είναι στο κρεβάτι του πόνου εδώ και εννέα μήνες και απαιτείται να μεταφερθεί σε Κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό όπου βέβαια απαιτούνται χρήματα. “Έτσι εμείς στο ΔΣ πήραμε την απόφαση μαζί με τους παίκτες να μοιράσουμε κάποια εισιτήρια για αυτόν τον αγώνα, μαζέψαμε ένα ικανοποιητικό ποσόν γύρω στις δέκα χιλιάδες ευρώ όπου και θα τα δώσουμε στον αδερφό του παιδιού. Συγχρόνως θα βραβεύσουμε μερικούς παίκτες από τους παλαίμαχους του Απόλλωνα της Καλαμαριάς. Το Δ.Σ του Απόλλωνα Καλαμαριάς μόλις άκουσαν τον σκοπό αυτού του φιλικού αγώνα ανταποκρίθηκε αμέσως”.


Πριν ξεκινήσει ο αγώνας δόθηκαν αναμνηστικά στους παλαίμαχους του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τα αναμνηστικά ήταν βιβλία προβολής και αναμνηστικά της Ξάνθης.


Ο κ. Κανδυλίδης ανέφερε ότι ο Α.Ο Βιστωνίδας μόλις επέστρεψε από ένα φιλικό τουρνουά από την Βουλγαρία και αμέσως μετά επιδόθηκε στην οργάνωση του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου με τον Απόλλωνα.


Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι ο αγώνας έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό “Θέλουμε να βοηθήσουμε ένα παιδί που έχει κάποιο πρόβλημα για να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία”.


Ο πρόεδρος της Βιστωνίδας, Γιώργος Πανίδης στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Καλαμαριάς για την τιμή που έκαναν στους παλαίμαχους της Βιστωνίδας να είναι κοντά τους για να δώσουν αυτόν τον αγώνα για την συγκέντρωση των χρημάτων προκειμένου να βοηθηθεί ένας νέος άνθρωπος, ένα νέο παιδί.


Ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και έδωσαν από το υστέρημά τους τα χρήματα τα οποία βγαίνουν πολύ δύσκολα. Ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες.


Ο αρχηγός των παλαιμάχων του Απόλλωνα με την σειρά του είπε:


 “Μπορεί να είσθε παλαίμαχοι και να ασχολείσθε με τις δραστηριότητες του αθλήματος που υπηρετήσατε και αγαπάτε αλλά μέσα από αυτό βοηθάτε και τα μέλη της υπόλοιπης κοινωνίας, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση έναν νεαρό που είχε ανάγκη να μεταβεί στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια και πάλι παιδιά εύχομαι καλή συνέχεια και καλή χρονιά σε όλους”.


Ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων της Καλαμαριάς πήρε τον λόγο λέγοντας ότι είναι τιμή για τον σύλλογό του να συμμετάσχει σε μία τέτοια προσπάθεια “Ευχαριστούμε που μας καλέσατε και μόλις το πράξατε δεν είχαμε παρά μόνο μία επιλογή να δεχτούμε την πρόσκληση και να προσφέρουμε ότι μπορούμε σε αυτό το παιδί, να μπορέσει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα και είμαστε χαρούμενοι που θα προσφέρουμε και εμείς. Ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε”


Ακολούθησε η απονομή των πλακετών στους παλαίμαχους του Απόλλωνα.


Τέλος ο πρόεδρος των παλαιμάχων έδωσε εκ μέρους όλων, στον αδελφό του άτυχου νεαρού, τον Βαρελίδη Κώστα την επιταγή με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ ο οποίος στην συνέχεια δήλωσε στον “ΑΓΩΝΑ”:


“Είμαι ο Κώστας, ο αδελφός του Σπύρου, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που μας στήριξε με κάθε προσπάθεια και ιδιαίτερα ευχαριστώ τους παλαίμαχους για αυτόν τον αγώνα ζωής που δίνουν για τον αδελφό μου”.


Παρόντας και ο μεγαλύτερος των αδελφών ο Μιχάλης ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει την συγκίνηση του.


“Αυτό δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Δεν γίνονται κάθε μέρα τέτοια πράγματα. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που μπόρεσε και αγόρασε όλα τα εισιτήρια και ιδιαίτερα τους Παλαίμαχους που μπήκαν στην διαδικασία για να γίνει αυτός ο αγώνας”.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



Σχετικά Άρθρα

Back to top button