Ειδήσεις

Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, την προσωπική του άποψη ότι «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο σύστημα Υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη».

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος βρίσκονται 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Ανακοίνωσε ακόμη την ανανέωση για όλο το 2023 των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που προσελήφθη στο ΕΣΥ, λέγοντας πως είναι 12.000 εργαζόμενοι, που παραμένουν για έναν χρόνο ακόμη και παίρνουν και μοριοδότηση, ώστε στις προκηρύξεις για θέσεις στο Δημόσιο, να μπορούν να γίνουν και μόνιμοι υπάλληλοι.

Εξαίρεση όπως είπε θα αποτελέσουν όσοι καλύπτουν θέση ανεμβολίαστου υγειονομικού η σύμβαση του οποίου έχει τεθεί σε αναστολή, σε περίπτωση που ο εν λόγω υπάλληλος επιστρέψει στην εργασία του.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε και για τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Σε αυτούς τους 300.000 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60 ετών στην Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 80%» είπε ακόμα ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως «υπάρχει ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button