Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 1η Πιλοτική Προβολή Πολιτιστικών Συνεργασιών του έργου CHORD

Στην 1η Πιλοτική Προβολή Πολιτιστικών Συνεργασιών, που διοργανώθηκε στις 25 Νοεμβρίου στη Βιέννη της Αυστρίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Cultural Heritage: Exploiting Opportunities for Rural Development / CHORD (Πολιτιστική Κληρονομιά: Αξιοποίηση ευκαιριών για την αγροτική ανάπτυξη)” – Πρόγραμμα Μεσογειακού Χώρου.

Στην 1η Πιλοτική Προβολή Πολιτιστικών Συνεργασιών, που διοργανώθηκε στις 25 Νοεμβρίου στη Βιέννη της Αυστρίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου  Cultural Heritage: Exploiting Opportunities for Rural Development / CHORD (Πολιτιστική Κληρονομιά: Αξιοποίηση ευκαιριών για την αγροτική ανάπτυξη)” – Πρόγραμμα Μεσογειακού Χώρου.


Η εκδήλωση με θέμα “Οίνος και Γαστρονομία” διοργανώθηκε από τον Επικεφαλής Εταίρο του έργου (Επαρχία του Μπενεβέντο – Ιταλία) και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της δράσης “Διακρατικές πιλοτικές πρωτοβουλίες για την προβολή δημιουργικών και πολιτιστικών επιχειρηματικών κόμβων”.


Η προστιθέμενη αξία που προέκυψε από την παραπάνω δράση είναι αναμφισβήτητα η προβολή τοπικών οίνων και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε εκπροσώπους από διεθνή τουριστικά πρακτορεία και ταξιδιωτικά περιοδικά. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από την Ελληνική Πρεσβεία ο κ. Χρήστος Ντοκομές, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο κ. Παναγιώτης Σκορδάς, Διευθυντής των γραφείων του ΕΟΤ στην Αυστρία και την Ουγγαρία.      


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 75% και έχει ως σκοπό την αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω της συνεργασίας και της δικτύωσης. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα διοργανώσει σύντομα μια ενημερωτική ημερίδα για να παρουσιάσει τις δράσεις του έργου και να εμπλέξει τους τοπικούς φορείς, που ασχολούνται με θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button