Ειδήσεις

ΚΑΠΝΟΔΥΝΑΜΙΚΗ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Καλημέρα σας.
Με τον παπαγάλο μου το Gabriel είχαμε μια συζήτηση εκτός γάμου.
Σας έχω ενημερώσει πως παντρεύεται την αγαπημένη του φοινικοπτερίνα ( φλαμίνγκενα ) Ροζαλία Φλαμινγκία τις μέρες των Εορτών.
Για τα του γάμου, τις προετοιμασίες, τις πουτίγκες που αρέσουν στη συμπεθέρα μου μαμά της Ροζαλίας, μιας και εγώ στα χαρτιά και όχι μόνο εμφανίζομαι σαν κηδεμόνας του Gabriel, έχω μαζέψει gossip που γεμίζουν όλα τα άδεια κοντέϊνερς της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυτές τις μέρες που οι διώξεις των καπνιστών μόνο με τις διώξεις των χριστιανών επί του Διοκλητιανού της Ρώμης μπορούν να συγκριθούν, ιδρύσαμε ένα επιστημονικό φορέα μέτρησης του καπνού με τα παράγωγά του με το όνομα ΄΄ Καπνοδυναμική ΄΄. Σε αντιπαράσταση με την Υδροδυναμική που εξετάζει τα πάντα όλα γύρω από το νερό.
Ορισμένες από τις μεγάλες αναζητήσεις μας.
– Πόσοι -ες θεριακλήδες – θεριακλούδες χρειάζονται για να πάει ένας Μουτζούρης από τους Τοξότες στη Σταυρούπολη;
– Πόσους θέλουμε να γεμίσει καπνό η ατμόσφαιρα σε κάποιο γήπεδο π.χ. Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Τούμπα, ώστε να μην ξεκινά το παιγνίδι ο διαιτητής;
– Γιατί ο καπνός της ΞΑΝΘΗΣ μας γεμίζει περηφάνεια που έκανε την πόλη γνωστή σε όλο τον κόσμο, ενώ ακόμα και εμείς οι ξανθιώτες καπνιστές, καταδικαστήκαμε στο πυρ το εξώτερο;
– Ποιός θα μιλήσει για τα ΄΄ ευεργετήματα ΄΄ του καπνίσματος στο ΄΄ βασιλιά ΄΄ μας; Άκαπνος και ά-μπαλλος όπως λέει ο Νίκος Αλέφαντος, που την πας την ΞΑΝΘΗ μεγαλειότατε;
Σας έδωσα μια πρώτη εικόνα των ερευνών μας.
Μπορεί ο φίλτατος Αλέξανδρος Παυλικιάνος με 2 κούτες, 20 δηλαδή πακέτα τσιγάρα να πάει και να φέρει το Μουτζούρη στη Σταυρούπολη από τους Τοξότες;
Αν ναι, τότε τι περιμένουμε; Γιατί να το συζητάμε;
Αν πάλι χρειάζεται ένας δεύτερος για τις στιγμές διέλευσης από τις γαλαρίες να το ερευνήσουμε το θέμα.
Ο Μουτζούρης πρέπει να λειτουργήσει οπωσδήποτε. Τελεία και παύλα.
Μια καπνουλού, η Πυθία, έγινε η δόξα του αρχαίου κόσμου, ενώ, αν ζούσε στις μέρες μας θα τη στήναμε στα 6 μέτρα.
Βαϊ, βαϊ, βαϊ. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας, θα ακούσουν τα αυτιά μας.
– Gabriel καπνίζει η νύφη ρώτησα τον παπαγάλο μου μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς μας.
– Και η νύφη και τα συμπεθέρια μάστορα. Παφ! και τάληρο. Πάει το πακέτο. Άλλο παφ και τάληρο ο πεθερός, τρίτο παφ και δεκάρικο. Δυο πακέτα τη μέρα η πεθερά. Είκοσι ευρώ τη μέρα τα τσιγάρα τους. Το μήνα 600. Το χρόνο 7.200 ευρώ χωρίς γυρισμό.
– Τα σόγια σου οι παπαγάλοι στον Αμαζόνιο;
– Θεριακλήδες του κερατά. Πούρα Αβάνας, άσπρη σκόνη Βενεζουέλας, μαριχουάνα Κεντρικής Ασίας. Είναι εκλεκτικοί και επιλεκτικοί.
– Εσύ πως έμεινες στην απ έξω;
– Ήμουν πρωταθλητής στίβου.
– Ελπίζεις να λειτουργήσει ξανά ο Μουτζούρης;
– Από τον καπνό του Αλέξανδρου Παυλικιάνου αποκλειστικά και μόνο εξαρτάται. Ούτε τον ΟΣΕ, ούτε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε το Φίλιππα Τσαλίδη, ούτε το Δήμο Τοπείρου, ούτε την Περιφέρεια ή Αντιπεριφέρεια. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι σας πρόγονοι μάστορα, ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ : ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.
– Με έστειλες πάλι. Ας είναι. Οι ώρες οι καλές φιλαράκο.
– Ευχαριστώ μάστορα.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button