Βέροια – Xanthi FC 0-4

Μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, η Xanthi FC το απόγευμα του Σαββάτου πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Η ξανθιώτικη ομάδα στο αγωνιστικό φινάλε του 2016 κέρδισε εκτός έδρας και την Βέροια με 0-4 έχοντας και την συμπαράσταση των φιλάθλων της που βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στην 4η επιτυχία της μακριά από την Ξάνθη και στην 6η για την τρέχουσα σαιζόν. Το πρώτο φετινό γκολ του Χρήστου Λισγάρα με κεφαλιά στο 19ο λεπτό, και το χατ τρικ του Γιουνές – στο 58ο λεπτό με πέναλτι και στο 61’ με πλασέ και στο 67’ με πέναλτι – έκριναν την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, η Xanthi FC το απόγευμα του Σαββάτου πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Η ξανθιώτικη ομάδα στο αγωνιστικό φινάλε του 2016 κέρδισε εκτός έδρας και την Βέροια με 0-4 έχοντας και την συμπαράσταση των φιλάθλων της που βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στην 4η επιτυχία της μακριά από την Ξάνθη και στην 6η για την τρέχουσα σαιζόν. Το πρώτο φετινό γκολ του Χρήστου Λισγάρα με κεφαλιά στο 19ο λεπτό, και το χατ τρικ του Γιουνές – στο 58ο λεπτό με πέναλτι και στο 61’ με πλασέ και στο 67’ με πέναλτι – έκριναν την αναμέτρηση του Σαββάτου. Ο Γιουνές έφτασε τα 8 γκολ ενώ ο Λισγάρας έγινε ο 6ος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει για την Xanthi FC στην φετινή Super League.

Με τους τρεις νέους βαθμούς που απέκτησαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, έφτασαν τους 22 μετά την ολοκλήρωση των 12 πρώτων αγωνιστικών κι έχοντας δώσει 7 παιχνίδια εκτός έδρας έναντι 5 στο Xanthi FC Arena. Παράλληλα η ξανθιώτικη ομάδα διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 10 διαδοχικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Στις καλύτερες στιγμές του Σαββατιάτικου αγώνα, στο 12’ το μακρινό αδύναμο σουτ του Σαρπόνγκ πέρασε άουτ. Στο 19’ η ξανθιώτικη ομάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ μετά το όμορφο κόρνερ του ο Ντε Λούκας και την κεφαλιά του Λισγάρα που πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους κάνοντας το 0-1. Στο 22’ το σουτ του Σαρπόνγκ δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς. Στο 42’ Γιουνές και Λουσέρο συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει την συρτή σέντρα αλλά τον Λόπεζ να μπλοκάρει προ του Βασιλακάκη. Στο 45’ ο Λινάρδος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τη σέντρα του Γιουνές πριν σουτάρει ο Βασιλακάκης.

Στο 55’ η κεφαλιά του Βίτι μετά το κόρνερ του Κάλβο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης. Στο 57’ ο Βασιλακάκης μέσα στην περιοχή έκανε το γύρισμα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κάλι και τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γιουνές που στο 58’ έκανε το 0-2 από τα 11 βήματα. Στο 61’ σε όμορφη επιθετική ενέργεια της Xanthi FC ο Βασιλακάκης έδωσε την ασίστ και ο Γιουνές με πλασέ σημείωσε το 0-3 και στο 67’ ο Τριάδης ανατράπηκε από τον Λόπεζ και με νέο πέναλτι ο Γιουνές έκανε το 0-4. Στο 77’ το πλασέ του Λουσέρο μπλόκαρε ο Λόπεζ. Στο 80’ ο Νιέτο τελικός αποδέκτης της αντεπίθεσης της ξανθιώτικης ομάδας έκανε το άστοχο πλασέ χάνοντας την ευκαιρία. Ο Λόπεζ σταμάτησε εντυπωσιακά το πλασέ του Σολτάνι στο 89’. Στις καθυστερήσεις ο Νιέτο έχασε νέα καλή ευκαιρία όταν το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Θάνος της ΕΠΣ Γρεβενών με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργος Καλφόγλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) – Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης Ανανίας (ΕΠΣ Σερρών).
Κίτρινες: 40’ Βασιλακάκης, 52’ Μπαξεβανίδης, 66’ Λόπεζ.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεζ, Βασιλαντονόπουλος (46’ Βίτι), Μαλόν, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Κάλι, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46’ Κάλβο), Καπετάνος, Σάρπονγκ.

Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (78’ Νιέτο), Λουσέρο, Καμαρά, Τριάδης (74’ Σολτάνι), Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γιουνές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button