Ειδήσεις

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Τρόμο προκαλεί η σημερινή είδηση 15 /11/2019 πως σε χωριό των Σερρών, αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν και παραλίγο να σκοτώσουν ένα εννιάχρονο παιδάκι. Ο θεός έβαλε το χέρι του και η επίθεση των σκυλιών έγινε έξω από το σπίτι του παιδιού και έτσι πρόλαβε η έντρομη μάνα του να το σώσει κυριολεκτικά από τα δόντια των σκυλιών και από βέβαιο θάνατο!!
Το φαινόμενο των αδέσποτων ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγάλοι συνάνθρωποί μας ζουν τον απόλυτο τρόμο (εγώ προσωπικά 4-5 φορές μέχρι τώρα) από παρόμοιες επιθέσεις. Δεκάδες είναι τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από ανάλογες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων .
Κυβερνήσεις περνούν, υπόσχονται πως θα λύσουν το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, αλλά κατά έναν ανεξήγητο τρόπο μόλις φτάνουν να νομοθετήσουν για να μαζευτούν τα αδέσποτα από τις πόλεις και τα χωριά, κάνουν πίσω!
Τι αλήθεια τους φοβίζει τόσο πολύ, και δεν τολμούν να κάνουν το αυτονόητο;
Γιατί σε καμιά πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα δεν κυκλοφορούν αδέσποτα;
Γιατί παντού λειτουργεί το αυτονόητο και μόνο στην Ελλαδίτσα μας αδυνατούμε να το καταλάβουμε;
Τέως υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, για το θέμα των αδέσποτων, μας είπε αυτολεξεί «Ναι συμφωνώ ότι πρέπει να μαζευτούν τα αδέσποτα, αλλά φοβάμαι να το νομοθετήσω, γιατί θα μου επιτεθούν διάφορες περίεργες/οι των υποτιθέμενων «ζωοφιλικών σωματείων» και αυτό το πολιτικό κόστος δεν μπορώ να το πάρω ούτε εγώ, ούτε η Κυβέρνησή μας.
Τελικά ο άνθρωπος έφυγε νύχτα, χωρίς καν να βάλει τη σχετική διάταξη στο προταθέν νομοσχέδιο για τα «ζώα συντροφιάς».
Ο «γενναίος» Πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον εκπαραθύρωσε, γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει τον πόλεμο των περίεργων του 1‰ της ελληνικής κοινωνίας, που θέλουν τα σκυλιά στους δρόμους για να δείχνουν τα δήθεν λέει φιλοζωικά τους αισθήματα και να κάνουν μπίζνες, όπως και ο συγκεκριμένος υφυπουργός μας εκμυστηρεύτηκε!
Γιατί, ποιος σοβαρός πραγματικά φιλόζωος προτιμάει να είναι τα σκυλιά αδέσποτα, να κυκλοφορούν παρατημένα στους δρόμους;
Τελικά ρε παιδιά, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Oι μειοψηφίες του 1‰ που κατακλύζουν όμως τους επίσης περίεργους των ΜΜΕ με την δήθεν φιλοζωική άποψη:
Οτι τα σκυλιά είναι ευτυχισμένα μέσα στους δρόμους, πεινασμένα, διψασμένα, χτυπημένα από αυτοκίνητα και ανθρώπους, πεθαμένα από φόλες αγανακτισμένων πολιτών.
Ότι οι άνθρωποι επίσης είναι ευτυχείς όταν βλέπουν αγέλες αδέσποτων σε δρόμους και πλατείες όπου βρωμίζουν με τα περιττώματά τους, επιτίθενται, δαγκώνουν και συχνά σκοτώνουν παιδιά και μεγάλους.
Θέλω να πιστεύω ότι η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος (ή το φοβάται;) θα τολμήσει να πράξει το αυτονόητο!
Όλα τα αδέσποτα σε μεγάλα ελεύθερα καταφύγια για ζώα πραγματικά με ευζωία. Άνθρωποι ευτυχείς χωρίς τον φόβο μην πατήσουν περιττώματα ή τους επιτεθούν και τους δαγκώσουν ή και τους σκοτώσουν αδέσποτα σκυλιά.
Κύριε Πρωθυπουργέ, περιμένουμε τα αυτονόητα που έχεις υποσχεθεί και έχουν μπει στο πρόγραμμα της ΝΔ προεκλογικά!!
Κάνε το αυτονόητο και να είσαι σίγουρος ότι το 99,99% των ελλήνων θα είναι μαζί σου!

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Κομνηνός Γεώργιος
Οικονομολόγος

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button