Ειδήσεις

κκε (μ-λ): “Πίσω από τα «ατυχήματα» κρύβεται η πολιτική των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους!”

Πίσω από τα «ατυχήματα» κρύβεται η πολιτική των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους!
Στις 4 Νοέμβρη λίγο έξω από την Ξάνθη παραλίγο να έχουμε μια ακόμη τραγωδία με θύματα πρόσφυγες. Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο της αστυνομίας στα διόδια της Ξάνθης βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό ψυγείο 41 πρόσφυγες στα πρόθυρα ασφυξίας. Εάν συνεχιζόταν το ταξίδι με αυτούς τους όρους θα αποτελούσε το τελευταίο για κάποιους από αυτούς, εάν όχι για όλους όπως πχ στο Έσσεξ της Αγγλίας.
Το μπλόκο της αστυνομίας παρουσιάστηκε από όλα τα ΜΜΕ ως «σωτήριο» για τους δύστυχους πρόσφυγες, χωρίς όμως να σημειώνεται ότι αποτελεί κι αυτό, μαζί με τα συνεχή κυνηγητά σε δρόμους και παράδρομους που συχνά καταλήγουν σε θανατηφόρα «ατυχήματα», την υλοποίηση μιας πολιτικής διωγμού απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, μιας πολιτικής που συμπληρώνει και ενισχύει το δουλεμπόριο των διακινητών. Αποτέλεσμα είναι μέσα στο 2018 να έχουμε τουλάχιστον 30 νεκρούς και 80 τραυματίες ενώ από τον Γενάρη του 2019 μέχρι πρόσφατα να έχουμε στην Εγνατία 8 νεκρούς και 31 τραυματίες.

Οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης έρχονται χέρι-χέρι με αυτές της Ε.Ε. να αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως εγκληματίες, αναγκάζοντας τους να μετακινούνται κρυμμένοι ή κυνηγημένοι, χωρίς καμία συνθήκη ασφάλειας, εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο, έρμαια στα χέρια δουλεμπόρων που τους συμπεριφέρονται σαν εμπορεύματα άνευ σημασίας. Αυτή την απάνθρωπη και αντιδραστική πολιτική έρχονται να συμπληρώσουν και να εντείνουν οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ γύρω από τον τρόπο λήψης ασύλου με συνέπεια την ένταση των επαναπροωθήσεων αλλά και την όξυνση της αντιδραστικής ρητορείας για «λαθραίους» ανθρώπους. Αυτό είναι το δήθεν πολιτισμένο πρόσωπο της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Τα τελευταία χρόνια η όξυνση των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών έχει ανοίξει μια σειρά αιματηρών μετώπων ανά τον κόσμο. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η διάλυση κρατών, η στήριξη αντιδραστικών καθεστώτων και η ληστρική επέλαση του κεφαλαίου, δημιουργούν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι είτε θαλασσοπνίγονται στα νερά της Μεσογείου και του ποταμού Έβρου, είτε βρίσκουν φρικτούς θανάτους κατά την προσπάθεια τους να μετακινηθούν προς την Ευρώπη. Ακόμα και εάν καταφέρουν να ξεφύγουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών έρχονται να αντιμετωπίσουν την φυλάκιση τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό άθλιες συνθήκες, το ρατσιστικό δηλητήριο και τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά και σε περίπτωση που περάσουν κάποια «φίλτρα», την σκληρή και άγρια εκμετάλλευση τους από το κεφάλαιο, ως φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Παράλληλα, αυτό το απάνθρωπο σύστημα που σκορπά φτώχια και θάνατο σε όλους τους λαούς δημιουργώντας τα καραβάνια των σύγχρονων κολασμένων, δεν αρκείται μόνο στο να τους «εργαλειοποιεί» για τις εσωτερικές του αντιπαραθέσεις, αλλά πασχίζει με κάθε τρόπο να τους «χρησιμοποιεί» για να διασπά τους λαούς, και να τους αποτρέπει από το να στρέψουν τη δυσαρέσκεια και τον αγώνα τους ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς, τους πραγματικούς αίτιους της δυστυχίας τους.

Ο λαός μας που έζησε και ζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής του συστήματος, δεν έχει κανένα συμφέρον να δει τους πρόσφυγες σαν «βάρος» ή σαν «εμπόδιο» για ένα καλύτερο μέλλον. Αντίθετα πρέπει να τους δει σαν σύμμαχους στον κοινό αγώνα των λαϊκών ανθρώπων (των «από κάτω») ενάντια στους κοινούς εχθρούς (τους «από πάνω»). Να διεκδικήσει από κοινού με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ασφαλείς συνθήκες διέλευσης, πλήρη δικαιώματα σε εργασία, στέγαση και περίθαλψη κατά την διαμονή τους στην χώρα μας, αλλά και το γκρέμισμα των άθλιων στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πάνω από όλα, να παλέψουν από κοινού για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προκαλούν τον ξεριζωμό, αλλά και ενάντια στις βάσεις-ορμητήρια πολέμου, και για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ.

• ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
• ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
• ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε .- ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ
• ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ-ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button