Χαμός στο κοινοβούλιο

Χαμός στο κοινοβούλιο κατά την προσέλευση – απολογία και αποχώρηση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση για άρση της ασυλίας τους για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομο αρχείο.

Με εκφράσεις και λόγια πεζοδρομίου που ακούστηκαν έγινε η άρση της ασυλίας και θα προχωρήσει η διαδικασία δίωξής τους για πολύ μικρότερης βαρύτητας από αυτά που έχουν εγκλειστεί στις φυλακές (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης).

Χαμός στο κοινοβούλιο κατά την προσέλευση – απολογία και αποχώρηση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση για άρση της ασυλίας τους για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομο αρχείο.

Με εκφράσεις και λόγια πεζοδρομίου που ακούστηκαν έγινε η άρση της ασυλίας και θα προχωρήσει η διαδικασία δίωξής τους για πολύ μικρότερης βαρύτητας από αυτά που έχουν εγκλειστεί στις φυλακές (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης).

Θέλει όμως, πολύ προσεκτικούς χειρισμούς το θέμα της Χρυσής Αυγής, γιατί οι μέχρι τώρα κινήσεις ενδυναμώνουν τη Χρυσή Αυγή, το πολιτικό μάρκετινγκ της οποίας “πιάνει” στην κοινωνία και σήμερα είναι το τρίτο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αν υπάρχουν σαφείς κατηγορίες και όπως μας λένε είναι δεμένη η υπόθεση, ας περάσουν από δίκη και σας καταδικασθούν για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση.

Οι ένοχοι στη φυλακή και οι αθώοι έξω.

Θέλει και αρετή και τόλμη η δημοκρατία…

 

Για μαύρο Οκτώβρη στις ελληνικές φυλακές έκανε λόγο ο αρχιφύλακες κ. Αραβαντινός.

Στοιβάζονται μέσα σε κελιά κρατούμενοι διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκευμάτων και για διαφορετικής βαρύτητας και υφής αδικημάτων.

Η πληθώρα των κρατουμένων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους φύλακες που προβλέπουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις κατά πολύ πιο επικίνδυνες απ’ ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Η συγκυβέρνηση και ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Αθανασίου (θα παραμείνει στο υπουργείο ή θα τον στείλει ο πρωθυπουργός στο σπίτι του;). θα πρέπει να βρουν τις λύσεις.

 

Και τελευταία δειλά – δειλά μας προέκυψαν τυχαία (;) στα συστημικά κανάλια ενημέρωσης και οι… χαμένοι από τα πάνελ… κύριοι Λοβέρδος και Αϊδόνης;

Μάλλον ο κ. πρωθυπουργός ετοιμάζει… τα κουστούμια του ανασχηματισμού και κάποιοι… απόντες μέχρι χθες δηλώνουν παρών σήμερα, συμφωνώντας με κάποιες προϋποθέσεις και κάποιες αλλαγές οικονομικής πολιτικής, να συμμετάσχουν στο νέο συγκυβερνητικό σχήμα.

Ας είμαστε μέσα στα πολιτικά πράγματα, μην πάμε ξαφνικά σε εκλογές και μείνουμε εκτός νυμφώνος…

 

Ενώ οι συστημικές τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με τεράστια ποσά, που βαρύνουν το ελληνικό χρέος και θα πέσει στις πλάτες του ελληνικού λαού, εν τούτοις στην πραγματική οικονομία δεν έχουν δώσει την απαραίτητη ενέργεια και οικονομική ρευστότητα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (η καρδιά και η ψυχή της οικονομίας) ασφυκτιούν… πνίγονται… και κλείνουν…

Η ανεργία πάνω από 27% (έχουμε επιτέλους… και μια… ευρωπαϊκή πρωτιά) οδηγεί την κοινωνία σε αδιέξοδα και σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των κοινοκυριών.

Τα κόκκινα δάνεια πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και η κυβέρνηση και οι τράπεζες προσπαθούν με ημίμετρα (ρυθμίσεις, αύξηση των δόσεων) να μαζέψουν τα χρήματα που έδωσαν με ληστρικά επιτόκια κάποιες, ιδίως στις πιστωτικές κάρτες.

Όταν ο οφειλέτης είναι άνεργος ή έχει χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων του, αν δε γίνει κούρεμα οφειλών, όπως έγινε και στο χρέος της χώρας μας από την Ε.Ε., αν δεν επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη, αν δεν ανοίξουν οι δουλειές, αν δεν πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, όποιες ρυθμίσεις και να γίνουν, δε θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα!

Μέχρι σήμερα βλέπουμε τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

 

Και μετά την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η βουλή  έκλεισε…και θα λειτουργούν μόνο τα τρία θερινά τμήματα και θα ψηφίζονται νόμοι και παράνομα και τροπολογίες επί τροπολογιών με συμμετοχή – οροφή τους 100 βουλευτές.

Τα κόμματα, ανάλογα με τι θέλουν να περάσουν ή να μην περάσουν από τα θερινά τμήματα θα… επιλέξουν… τους καλύτερους… για να μην έχουμε και κανένα… ατύχημα (αιγιαλοί – παραλίες, σπάσιμο της ΔΕΗ κ.λ.π.).

Το κλείσιμο της βουλής σηματοδοτεί και την παραγραφή των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου για τα αδικήματα… της παράδοσης της χώρας μας στα μνημόνια…

Ο πρωθυπουργός, πριν ο ελληνικός λαός τον πρωθυπουργοποιήσει, δήλωνε με παρρησία και έμφαση ότι η μία και η μοναδική εξεταστική – προανακριτική επιτροπή της βουλής που θα συστήσει θα είναι για τις ευθύνες όσων έβαλαν τη χώρα μας στα μνημόνια.

Τώρα με το κλείσιμο της βουλής παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες και μένουν μόνο οι πολιτικές ευθύνες για ν’ αποδοθούν αν τελικά γίνουν… αυτές οι επιτροπές.

Ανέξοδες και απραγματοποίητες υποθέσεις… στο λαό.

Κόρακας κοράκου δε βγάζει μάτι, λέει ο λαός μας…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button