Ειδήσεις

Πως να ανανεώσετε την κουζίνα σας
Βάλτε χρώμα στον αγαπημένο σας χώρο

Για μαγειρική, δείπνο ή χαλάρωση, πολλοί είναι αυτοί που θα περάσουν ένα σημαντικό ποσοστό της ημέρας τους στον χώρο της κουζίνας. Ακόμη και στα πιο σύγχρονα σπίτια, συνήθως η κουζίνα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το σαλόνι, πράγμα διόλου τυχαίο. Η κουζίνα είναι ένα σημείο δημιουργίας και συνάντησης για όλη την οικογένεια, όμορφων στιγμών μαγειρικής δημιουργίας, μίας ευχάριστης εμπειρίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με το φαγητό, τη ζεστασιά και την επικοινωνία με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μία προσεγμένη κουζίνα, πέρα από τους λόγους υγιεινής, μπορεί να αναβαθμίσει την όλη εμπειρία αισθητικά, προσφέροντας ευχαρίστηση και ηρεμία στους παρευρισκόμενους.

Για τους παραπάνω λόγους, η ανανέωση της κουζίνας σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μία πρωτότυπη ιδέα είναι να ανανεώσετε την κουζίνα σας αλλάζοντας απλά είτε το χρώμα στους τοίχους, είτε στα έπιπλα της κουζίνας σας είτε, αν σας αρέσει να πειραματίζεστε, συνδυαστικά. Mix and Match, ταπετσαρίες ή ένα ιδιαίτερο χρώμα μπορεί να αλλάξει ριζικά το πώς φαίνεται η κουζίνα σας.

Έντονα χρώματα

Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο ή ό,τι χρώμα θεωρείτε εσείς πως ταιριάζει στον χώρο σας. Έντονες αποχρώσεις που θα φωτίσουν τα έπιπλα της κουζίνας σας και θα δώσουν μία πιο pop αισθητική.

Λευκό και Μαύρο

Η απόλυτη αντίθεση. Οι διαχρονικές κλασικές αξίες στην διακόσμηση. Δοκιμάστε αυτό τον ασφαλή συνδυασμό χρωμάτων αν επιθυμείτε να επενδύσετε σε ένα “κλασικό καμβά” και να “παίξετε” σε χρωματιστά σκεύη, για παράδειγμα πιάτα στο χρώμα της μέντας.
Tip: Επιλέξτε λευκά έπιπλα κουζίνας με μαύρο τοίχο. Μπορείτε να αφήσετε τον καλλιτέχνη να βγει από μέσα σας, ζωγραφίζοντας με κιμωλία ή να  γράψετε αγαπημένα αποφθέγματα ή συνταγές.

Color Blocking

Ευρέως γνωστό στον χώρο της μόδας και του styling, η τεχνική του color blocking μπορεί να εφαρμοστεί και στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Επιλέξτε εκ πρώτης όψεως διαφορετικά χρώματα, αλλά συμπληρωματικά, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το εφέ του color blocking.

Ταπετσαρία

Σε διάφορα σχέδια, χρώματα, υφές και patterns μπορείτε να επιλέξετε την ταπετσαρία που ταιριάζει στο ύφος της κουζίνας σας. “Ντύστε” τους τοίχους του χώρου και δώστε μία νέα πινελιά στον χώρο σας.

Παλ χρώματα

Μια πιο ασφαλής επιλογή, όπου, ωστόσο, θα δώσει μία ανανέωση στον χώρο της κουζίνας σας. Απαλό πράσινο, ροζ, μπεζ ή γκρι, στις ξύλινες επιφάνειες των επίπλων με ρομαντική και vintage διάθεση.

Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας ή ψάχνετε να εγκαταστήσετε νέες μοντέρνες και κλασικές επιλογές, στην εταιρεία Μαθιός, σε Βύρωνα και Κόρινθο, θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει από μία μεγάλη ποικιλία σε υφές, χρώματα και στυλ.

Η ανακαίνιση του αγαπημένου σας χώρου θα σας ανανεώσει και δεν θα το μετανιώσετε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button