Το τρίτο μάτι

Για τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης και στους Αστυνομικούς Σταθμούς των περφερειακών δήμων του νομού ενημερώθηκε κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Ξάνθης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσιατούρας.

*Για τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης και στους Αστυνομικούς Σταθμούς των περφερειακών δήμων του νομού ενημερώθηκε κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Ξάνθης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσιατούρας.


Μπορεί ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ να συνόδευε τον υπουργό ΕΣΔΔΑ Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα όποια προβλήματα των τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και να υποσχεθεί την όσο το δυνατόν σύντομη κάλυψη των άμεσων αναγκών, όπως τη στελέχωση με επιπλέον αστυνομικούς των Τμημάτων της περιφέρειας.


 



*Ετοιμόλογος και γλαφυρός στο λόγο του είναι ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης και το αποδεικνύει κάθε φορά όταν μιλά στου δημοσιογράφους.


Όπως πρόσφατα, κατά την παρουσία του συναδέλφου του  Μάρκου Μπόλαρη για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική ανάπτυξη, όπου ο κ. Σγουρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε χαρακτηριστικά “εμείς απευθυνόμαστε στους αγρότες-τους νέους- που βλέπουν τον καιρό μέσα από ίντερνετ και όχι από την Πετρούλα του Star”. 


Και όπως καταλάβατε μας εξέπληξε ευχάριστα για την ατάκα του.


 



*Σε αναβρασμό βρίσκονται οι επαγγελματίες των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, καθώς  αναμένουν από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τη δέσμευση της να προχωρήσει στη μείωση του δημοτικού φόρου 2%.


Μάλιστα το προεδρείο των καταστηματαρχών των καφέ-μπαρ σε συνάντηση που είχαν με έναν από τους αρμόδιους για το θέμα τους υπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη, έλαβε εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα πως το αίτημά τους φαίνεται πως λίαν συντόμως θα ικανοποιηθεί. 


 



*Μέσα από το πρόγραμμα “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ των γυναικών στο νομό Ξάνθης ωφελήθηκαν 77 γυναίκες. Κάποιες από αυτές συμμετείχαν σε προγράμματα συμβουλευτικής και προετοιμασίας τους για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ενώ 27 από αυτές ίδρυσαν δική τους επιχείρηση με τη βοήθεια της σχετικής επιδότησης που έλαβαν. 


Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται λοιπόν και στην πράξη η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά και στη στήριξη της απασχόλησης της. 



Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής συνοχής


Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2009 10:22


 


*Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών άρχισε από χθες τη μεταφορά των απαιτούμενων πιστώσεων προς τους αρμόδιους φορείς για την καταβολή του επιδόματος κοινωνικής συνοχής στους περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους.



Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, είχε συνάντηση για το θέμα της καταβολής του επιδόματος με τον διοικητή του ΟΑΕΔ.


Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, το επίδομα είναι αφορολόγητο και δεν επηρεάζει τα εισοδηματικά όρια του ΕΚΑΣ, του πολυτεκνικού επιδόματος ή άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα.



Τι λαμβάνουν οι δικαιούχοι: Διακόσια ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Ξάνθης, Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής. Η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση, είναι αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ., του πολυτεκνικού επιδόματος και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα.


Η ενίσχυση καταβάλλεται στους συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών φορέων από τους οποίους χορηγείται η κύρια σύνταξη, στα ανωτέρω άτομα με νεφρική ανεπάρκεια και στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) μέσω της οικείας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και, προκειμένου για άνεργους, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει την εν λόγω ενίσχυση από μία και μόνο πηγή.


ΣΓ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button