Ειδήσεις

Παπαδημητρίου στον ΣΠΟΡ FM: «Ξεκάθαρη αλλοίωση, να ζητήσει συγγνώμη ο Βάτσιος»

Ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης καυτηρίασε την διαιτησία του Βάτσιου στο ματς με τον ΟΦΗ καλώντας τον διαιτητή να απολογηθεί, αλλά δήλωσε υπέρμαχος του VAR.

Για ξεκάθαρη αδικία και αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα με τον ΟΦΗ έκανε ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα κάλεσε τον διαιτητή Βάτσιο να απολογηθεί, αφού πάντως ξεκαθάρισε πως η ομάδα του, όλες οι μικρομεσαίες ομάδες γενικά αλλά και οι διαιτητές θα πρέπει να είναι υπέρ του VAR.

Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο κοντά στο ακριτικό κλαμπ παραμένει ο Χρήστος Πανόπουλος, αλλά και στο ματς με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα για:

-την ανακοίνωση της Ξάνθης κατά της διαιτησίας: «Ο κύριος Πανόπουλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται τόσα χρόνια, το ίδιο έκανε και σήμερα. Είναι μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Το σε ποιον αναφέρεται θα πρέπει να το πει ο κύριος Πανόπουλος. Όπως είδε όλος ο κόσμος, οι λάθος αποφάσεις του διαιτητή στο σημείο που έγιναν έκριναν και το αποτέλεσμα».

-το αν εννοεί η ανακοίνωση πως απευθύνθηκε ο κ. Πανόπουλος στον κ. Περέιρα: «Δεν νομίζω ότι εννοεί αυτό. Η Ξάνθη δεν είχε βγάλει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι λάθη θα γίνονται. Είμαστε μια ομάδα υπέρ του VAR, γιατί σημαίνει πως διορθώνω τα λάθη και υπάρχει πρόοδος και δικαιοσύνη. Όμως θα ήθελα να μας εξηγήσει ο διαιτητής τι είδε. Ήταν τόσο ξεκάθαρες φάσεις, που τις είδα κι εγώ από τον πάγκο. Είναι ενοχλητικό να μην βλέπεις ό,τι βλέπει όλος ο κόσμος. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, ο ΟΦΗ είχε εξαιρετική φιλοξενία σε μας και θα τους την ανταποδώσουμε, αλλά κατάφερε ο διαιτητής να γίνει πρωταγωνιστής».

-τα παράπονά του στον διαιτητή: «Ο κ. Βάτσιος μετά το ματς που διαμαρτυρήθηκα μού είπε ‘Είναι δυνατόν εσείς που έχετε παίξει ποδόσφαιρο να διαμαρτύρεστε για αυτές τις φάσεις; Θα τις δείτε στην τηλεόραση και θα μου ζητήσετε συγγνώμη’. Μάλλον όμως άλλος θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».

-τα δύο πέναλτι που ζητά η Ξάνθη στο ματς: «Αν η δεύτερη φάση, στο χέρι του Μαρινάκη πήγαινε στο VAR, πιθανότατα θα έδινε πρώτα επιθετικό φάουλ και όχι πέναλτι. Όμως η φάση του Κοροβέση είναι ξεκάθαρο πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΟΦΗ. Έτσι η Ξάνθη θα μπορούσε να ισοφαρίσει και θα είχε 15 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα για να διεκδικήσει την νίκη».

-το αν ευνοήθηκε η Ξάνθη στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Έχω δει τις φάσεις 10 φορές, δεν έχω βγάλει συμπέρασμα. Είναι αμφισβητούμενες φάσεις, που δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη ούτε με το VAR. Όταν θα έχουμε γραμμή, θα είναι πιο ξεκάθαρο. Εδώ όμως, στο ματς με τον ΟΦΗ, οι φάσεις είναι πεντακάθαρες».

-την χρησιμότητα του VAR: «Πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε στο VAR. Δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη, γιατί είναι η πρώτη χρονιά. Έχουν γίνει 2-3 κατάφορες αδικίες, αλλά τα άλλα λάθη μπορούν να διορθωθούν. Το VAR δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη τους οι διαιτητές. Αυτό το θέλουν οι ίδιοι οι διαιτητές, εκτός ίσως από μια μικρή μειοψηφία. Όποιος δεν το θέλει είναι ύποπτος. Η πλειοψηφία των ομάδων και ειδικά μικρομεσαίες ομάδες όπως η Ξάνθη πρέπει να είμαστε ευτυχείς με το VAR γιατί έχουμε αδικηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απέναντι στους μεγάλους. Οι μεγάλοι γκρινιάζουν για το VAR, όχι οι μικρομεσαίοι».

-τις μικρές καθυστερήσεις στα ματς παρά την χρήση VAR: «Χάνεται πολύς καθαρός χρόνος παιχνιδιού με την χρήση του VAR και δεν δίνονται οι απαιτούμενες καθυστερήσεις. Γιατί το κάνουν αυτό; Το VAR δεν είναι για να χάνουμε καθαρό χρόνο στο ματς. Οι Έλληνες διαιτητές φοβούνται να δώσουν 10 λεπτά καθυστέρηση αν χρειαστεί».

-το αν τα παράπονα για την διαιτησία έγιναν και εν όψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό: «Δεν μπαίνω σε καφενειακές συζητήσεις. Αν παίζαμε με μια μικρότερη ομάδα δεν θα αντιδρούσαμε στην αδικία που έγινε; Δεν το καταλαβαίνω αυτό…».

-το ματς με τον Ολυμπιακό: «Εμείς έχουμε μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και το ίδιο θα κάνουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος είναι σε καλή κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη, συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή και έχει εξέλιξη. Πάντα τα παιχνίδια Ξάνθη-Ολυμπιακός είναι ντέρμπι, έχουν έρθει όλα τα αποτελέσματα και ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».

-το αν ο κ. Πανόπουλος παραμένει δίπλα στην ομάδα: «Ο κύριος Πανόπουλος δεν έχει απομακρυνθεί από την ομάδα, ίσως έχει απομακρυνθεί από τον δημόσιο διάλογο. Είναι επιλογή του ίδιου. Εγώ ξέρω πως είναι ιδιοκτήτης της ομάδας, ο ίδιος αποφασίζει και μας πληρώνει. Έχει δηλώσει δημόσια πως θέλει να απεμπλακεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν συμβεί θα το μάθουμε πρώτοι».

-την παρουσία του Κίκο Ραμίρεθ: «Το καλοκαίρι η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν, με νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες. Η Ξάνθη έχει πάντα έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και ο Κίκο Ραμίρεθ επιλέχθηκε για να συνεχίσουμε στον ίδιο τρόπο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, δουλεύει όλη την ημέρα και βοηθούν και τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την ομάδα να βελτιωθεί κι άλλο και να γίνεται κάθε αγωνιστική και καλύτερη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button