Τρίτο Μάτι


Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Καλές οι παρελάσεις, ωραίοι οι λόγοι και τα μηνύματα για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, της εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, της αταλάντευτης στήριξης της εθνικής κυριαρχίας και της προάσπισης κάθε σπιθαμής ελληνικής γης, όταν και όπου χρειαστεί.
Ολα αυτά θα τα υπερασπιστούμε εν καιρώ πολέμου.
Τι γίνεται όμως στο σήμερα, εν καιρώ ειρήνης, όταν μας υποδουλώνουν οικονομικά εξωγενή κέντρα λήψης αποφάσεων για χώρες και λαούς και όταν με τιις αθρόες συντονισμένες και άψογες συνδυασμένες λαθρομεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια, αλλοιώνουν τον ελληνικό πληθυσμό, μουσουλμανοποιώντας τη χώρα μας;
Πως πορευόμαστε σαν Ελλάδα στη διαφύλαξη του χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου μας;
Μπαίνουν ανενόχλητοι και ενεξέλεγκτοι από τον Εβρο και τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο, δεν τους επιστρέφουμε από εκεί που ήρθαν (εκτός από τους σύρους πρόσφυγες), αντιθέτως τους μοιράζουμε σε όλη την ηπειρωτική επικράτεια και όταν και όπου αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες, τις χαρακτηρίζουμε ομοφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές και με άλλα ανάλογα κοσμητικά επίθετα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τον υπαρκτό κίνδυνο της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, χωρίς πόλεμο, εν καιρώ ειρήνης, από τις κατευθυνόμενες μουσουλμανικές ροές προς τη χώρα μας.
Αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος θέλει ο ελληνικός λαός και όχι επικοινωνιακά, όμορφα μεν αλλά χωρίς ουσία, εντελώς κενού εθνικού περιεχομένου λόγια και ευχές.

*Μας διαβεβαίωναν ρητώς, κατηγορηματικώς και δια “ροπάλου” ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος και οι συν αυτώ και προεκλογικά και μετεκλογικά, ότι υπάρχει σαφής απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην εγκαταστήσει λαθρομετανάστες στη Θράκη, λόγω της ευαισθησίας της περιοχής και ότι ποτέ δεν υπάρχει καμία κυβερνητική σκέψη το στρατόπεδο της Σταυρούπολης, άλλοτε δυναμική μονάδα φύλαξης της ορεινής περιοχής, σήμερα υπολειτουργώντας σκιά του ένδοξου παρελθόντος να ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών – προσφύγων.
Οι πρόσφατες απαντήσεις ήξεις – αφίξεις, των υπουργών άμυνας κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Κουμουτσάκου σε ερώτηση βουλευτή Θεσσαλονίκης της “Ελληνικής Λύσης” και όχι του κυβερνητικού βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη και των βουλευτών κ.κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπουρχάν Μπουράν (ΚΙΝΑΛ) αφήνουν πολλά παράθυρα ανοικτά και πολλά υπονοούμενα, ώστε να γίνει και το στρατόπεδο Σταυρούπολης Ξάνθης ένα νέο χοτ σποτ, μια νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών – προσφύγων.
Οι βουλευτές της Ξάνθης γιατί δεν παίρνουν θέση;
Ποια είναι η θέση του δημάρχου Ξάνθης και των λοιπών πολιτικών, θρησκευτικών και πολιτειακών αρχών του νομού μας;

*Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών μίλησε μετά από δεκάχρονη αποχή από το πολιτικό γίγνεσθαι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Με προεδρική εμφάνιση και με απόψεις και θέσεις που δεν μας έκαναν σοφότερους, χωρίς αναφορές για τον ετροχιασμό της οικονομίας 2004 – 2009 λίγο πριν από τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου της δημοκρατίας και παρουσία του νυν προέδρου και ίσως απερχόμενου, ο οποίος βραβεύθηκε από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, χωρίς να καταλάβουμε το λόγο, ίσως για την υπογραφή του στη συμφωνία των Πρεσπών αν και ο ομόλογός του σκοπιανός πρόεδρος Ιβάνωφ δεν την είχε υπογράψει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button