Ειδήσεις

Εγκατάσταση σημαίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Πνεύματος στη Σταυρούπολη
Με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης

Αντιπροσωπεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης με επικεφαλής τον Διοικητή Πύραρχο Δαδούδη Κωνσταντίνο την Κυριακή 27/10/19 παρέστη στην ύψωση ιστού και επίσημης έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Πνεύματος στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Η παραπάνω πρωτοβουλία η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και στην Διοίκηση αυτής, είναι συνέχεια προηγούμενης έπαρσης στο χωριό Λειβαδίτη, πραγματοποιήθηκε δε σε συνεργασία με την κοινότητα Σταυρούπολης και τον Δήμο Ξάνθης.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος σε μια προσπάθεια εμπέδωσης συνεργασίας πολιτών και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τρεις πατέρες της εκκλησίας , ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο πρόεδρος της κοινότητας Σταυρούπολης κ. Αναστάσιος Συμεωνίδης ο οποίος στήριξε την όλη προσπάθεια, αντιπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και πλήθος πολιτών.

Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή εκτός από τον συμβολικό της χαρακτήρα, στόχο έχει να τονώσει το ηθικό των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά « το οικονομικό κόστος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μικρό όμως το ηθικό όφελος είναι τεράστιο».

Η υποδοχή αλλά και η αποδοχή της εκδήλωσης από τους κατοίκους ήταν εντυπωσιακή , ο δε αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης τόνισε ότι η 27η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως ημέρα εορτασμού στη συγκεκριμένη περιοχή της έπαρσης της ελληνικής σημαίας.

Ξάνθη 29 Οκτωβρίου 2019
Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς

Κων/νος Πασχ. Δαδούδης
Πύραρχος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button