Τρίτο Μάτι

“Και δυστυχώς σφυρίζουν αδιάφορα”
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Ας αφήσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης τα επικοινωνιακά τερτίπια των όμορφων λέξεων όταν αναφέρεται για λαθραίους εισερχόμενους στην ελληνική επικράτεια.
Τι άραγε να σημαίνουν οι “δομές φιλοξενίας” των λαθρομεταναστών;
Δεν έχουν τη διορατικότητα να δουν και να αντιληφθούν, αν οι διαδρομές των μουσουλμάνων παρανόμως εισερχομένων στη χώρα μας δεν είναι τόσο αθώες και τυχαίες;
Ολοι τους γνωρίζουν, ότι, το ταξίδι για τις ονειρεμένες χώρες της επαγγελίας είναι μία ουτοπία και τελειώνει άδοξα στη χώρα μας.
Ευελπιστούν και καταφέρνουν με χίλιους και έναν τρόπους, βασιζόμενοι στην ανυπαρξία ελέγχων και δυσλειτουργίας του συστήματος για την απόδοση ασυλου στους εν τοις πράγμασι πρόσφυγες και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.
Επιτέλους… τίποτε δε λειτουργεί σ’ αυτή τη χώρα… είμαστε έρμαια σαν κοινωνία στις όποιες ορέξεις και των όποιων παιχνιδιών παίζονται για τη χώρα μας από εξωγενή κέντρα εξουσίας, από δικές μας μικροπολιτικές επιδιώξεις και πολιτικών ατελειών, όλων ή κάποιων που είχαν ή έχουν σχέση με το πολιτικό σύστημα που ανέχονται την όλη κατάσταση για το μείζον λαθρομεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα της χώρας.
Και δυστυχώς σφυρίζουν αδιάφορα.

*Ακούω τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνουν λόγο για εθνική ομοψυχία, για ενωμένο όλο τον ελληνικό λαό σαν μια γροθιά, έτοιμοι να προασπίσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε τίμημα την εθνική μας κυριαρχία από οποιαδήποτε απειλή και διερωτώμαι, αν με όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και στη χώρα μας από το τραπεζικό σύστημα με την πώληση τιτλοποιημένων δανείων σε φανς του εξωτερικού, την κρατική αναλγησία με την υπεροφορολόγηση των νοικοκυριών και τον μη έλεγχο των αδηφάγων αγορών που καταβροχθίζουν το πενιχρο εισόδημα μας, αν αυτοί οι εξαθλιωμένοι και ταλαιπωρημένοι έλληνες, συμφωνούν…

*Αποφάσισαν τα πολιτικά κόμματα με κάποιες ένθεν κακείθεν υποχωρήσεις να συμφωνήσουν για την επιστολική ψήφο ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.
Κάποιος μου έλεγε ότι, είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη η ψήφος τους γιατί αρκετοί από μας που ζούμε σ’ αυτή την πανέμορφη και μοναδική χώρα δε θα ξαναψηφίσουμε σε εκλογές.
Ας ψηφίσουν οι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες μουσουλμάνοι που τους έχει ή θα τους δοθεί δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Αν επαληθευτούν οι φόβοι της αποχής του ελληνικού πληθυσμού στις εκλογές, τη βασική και αποκλειστική ευθύνη θα έχει το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Πριν να είναι πολύ αργά, δείτε με σεβασμό, συμπάθεια και κατανόηση το πρόβλημα της κοινωνίας μας που βλέπει τα παιδιά της να μεταναστεύουν για άλλες πολιτείες και άλλες χώρες χτυπημένα από την αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και αναλγησία ενός πολιτικού συστήματος που δεν τους δίνει διεξόδους παραμονής στη χώρα τους και τους ωθεί σε αναγκαστική έξοδο από τη χώρα, στην τρίτη και πιο επώδυνη μεταναστευτική περίοδο της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Δυστυχώς και το ζήσαμε και το ζούμε σε καθημερινή βάση αυτό το δύσκολο πρόβλημα, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και θύματα.

*Οταν ήμουν ανήλικος και μαθητής, τω καιρώ εκείνω, και παρανόμως πηγαίναμε στον κινηματογράφο (τότε πηγαίναμε “μαθητική” σε συγκεκριμένα έργα που επέλεγαν οι καθηγητές) μόνο κατά τη διάρκεια του διαλλείμματος γινονταν οπτικός έλεγχος από τους καθηγητές και ακολουθούσε την επομένη η αποβολή ημέρας ή ημερών από τα μαθήματα.
Ποτέ αν και ήμουν από τους πρωτεργάτες μαθητές παρακολούθησης κινηματογραφικών έργων απαγορευμένων με τον αείμνηστο φίλο μου Γιώργο, δε γινόταν έλεγχος από την αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button