Ειδήσεις

Η ΑΡΓΩ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η ΑΡΓΩ κατά την ελληνική μυθολογία ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες με σκοπό να μεταβούν στην Κολχίδα και να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. Πήρε το όνομά της από τον κατασκευαστή της Άργο, γιό του Φρίξου και της Χαλκιόπης.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ήταν το πλήρωμα του πλοίου. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα, επικεφαλής της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους;

Οι άριστοι των Ελλήνων. Best of the best όπως λέμε οι ομιλούντες, κατανοούντες ή μη, την ελληνική γλώσσα.

Tρεις χιλιετίες αργότερα, three millenioums later όπως λέμε οι ομιλούντες, κατανοούντες ή μη, την ελληνική γλώσσα, η ΑΡΓΩ σε επανέκδοση, ΄΄ έγραψε ΄΄ από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ΞΑΝΘΗ.

Αυτή τη φορά δεν ήταν πλοίο, αλλά το πρώτο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο ΄΄ ΑΡΓΩ ΄΄ της Democritus Racing Team, ομάδας φοιτητών εκπροσώπησης του ΔΠΘ στους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς μηχανοκίνητου αθλητισμού των οργανισμών SAE International.

Τον περασμένο Ιούλιο το συγκεκριμένο αγωνιστικό συμμετείχε στο διαγωνισμό SFAE Italy.

Σε εκδήλωση με την επωνυμία ΄΄ Roll Out 2019 ΄΄ σε κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης έγινε το βράδυ της Παρασκευής 11/10/2019 η πανηγυρική παρουσίαση με παρόντες τον πρύτανη του ΔΠΘ Καθηγητή Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, Αντιπρυτάνεις, Καθηγητές, ΜΜΕ, ενδιαφερόμενους, φίλους, γονείς, συγγενείς.

Η ΄΄ΑΡΓΩ ΄΄ της νέας γενιάς σκόρπισε ενθουσιασμό, ελπίδες, θαυμασμό.

Νέες τεχνολογίες, νέες κατακτήσεις, νέες επιτυχίες, νέες προσδοκίες σε μια πατρίδα με αμέτρητες λαβωματιές στο κορμί της από την παρατεταμένη σκληρή οικονομική δοκιμασία αφανισμού, απαξίωσης από φίλους και εχθρούς.

Η ΄΄ΑΡΓΩ ΄΄ με μια ευρύτερη έννοια τώρα, έμεινε κάποιες μέρες στην ΞΑΝΘΗ.

Επιβιβάστηκαν εκτός από τους προαναφερθέντες και άλλοι.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ της ΞΑΝΘΗΣ. Κοινό χαρακτηριστικό τους η αρίστευση.

Προορισμός ο αστερισμός των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ. Ένας γαλαξίας από αστέρια πρώτου μεγέθους. Λάμπουν σαν το Βόρειο Σέλας.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ορισμένους, μιας και σε ένα μόνο γαλαξία το βλέπω δύσκολο να χωρέσουν όλοι.

΄΄ΑΚΙΔΑ ΄΄ είναι η ονομασία του Καινοτόμου Λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης που ανέπτυξε ερευνητική ομάδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ.

Η ερευνητική ομάδα έχει μπροστάρηδες τον καθηγητή Λάζαρο Ηλιάδη και τον Μεταδιδακτορικό Ερευνητή Δρ. Κωνσταντίνο Δεμερτζή.

Πέρα από το ΔΠΘ τώρα.

Ο Σπύρος Τερλεμές, μαθητής της Α/ Λυκείου του ΑΞΙΟΝ με διάκριση στον περσινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, με μεγάλες προσδοκίες φέτος στο Πανελλήνιο Μαθηματικό Μαθητικό Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στη Λάρισα.

Στη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης με καταγωγή από τα Κομνηνά, από το 2002 επιβραβεύει χρηματικά, ενισχύει ηθικά τους άριστους μαθητές και μαθήτριες. Έτσι έγινε και σήμερα Παρασκευή 18/10/2019, με παρόντα το Σεβασμιότατο κκ Παντελεήμονα, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη και άλλους εκπροσώπους φορέων, Αυτοδιοίκησης.

Νικολέτα – Παρθένα Γενετίδου, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Μπουργουτσόγλου, Μαγδαληνή Στεργίου, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Μαρίνα Αντωνιάδου, Κων. Μοσχόνης, Καλλιόπη Μακέδη οι αποδέκτες, όπως και όλοι οι αριστεύοντες σε Γυμνάσιο – Λύκειο.

Με πρωτομάστορα τον αθλητή των παγκόσμιων διακρίσεων Ανδρέα Χρηστίδη η ΞΑΝΘΗ με το Ταεκβοντό είναι παρούσα σε όλη την υδρόγειο.

Το 2019 στην Εθνική Ομάδα Ταεκβοντό είχαμε 3 Ξανθιώτισσες, με μεγάλες διακρίσεις εκτός συνόρων. Του Συλλόγου ΄΄ Βασίλης Ορέστης ΄΄. Κωνσταντίνα Πολυχρόνη, Ιωάννα Συράκου, Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Η Σταυρούλα Τσολακίδη, κορυφαία της πατρίδας μας όλων των εποχών στο σκάκι, 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια σε νεαρές ηλικίες από την Καβάλα, η Άννα Κορακάκη από τη Δράμα κορυφαία στον κόσμο στη σκοποβολή τα τελευταία χρόνια, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης από τις Φέρρες με 3 χρυσά μετάλλια στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο Λονδίνο πληροφορήθηκαν για την ΄΄ ΑΡΓΩ ΄΄ και την παρουσία της στην ΞΑΝΘΗ. Πολλοί, πολλές ακόμα πρωταθλήτριες, πρωταθλητές από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής το πλήρωμα σε ένα ξεχωριστό πλοίο. Των άριστων. Των βέλτιστων.

Μεγάλη μας τιμή. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς για όλους σας.

Η ΄΄ΑΡΓΩ ΄΄ αποπλέει τις προσεχείς μέρες.

Προορισμός ο αστερισμός των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ. Ένας γαλαξίας από αστέρια πρώτου μεγέθους. Λάμπουν σαν το Βόρειο Σέλας.

Καλό ταξίδι.

Καλή επιστροφή.

 

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button