Ειδήσεις

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα του κάθετου Άξονα

Ο κάθετος άξονας 70 «Ξάνθη- Εχίνος- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» μήκους 49 χλμ , αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπεύθυνη για τη μελέτη και εκτέλεση του έργου είναι η εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1/ Ο/3145/1-9-2010.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στήριξε και στηρίζει το συγκεκριμένο έργο έμπρακτα και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Εγνατία Οδό τόσο για την παρακολούθηση υλοποίησης του έργου, όσο και για την παροχή όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων που πιθανόν να απαιτηθούν. Διευκολύνσεις που είναι στο φάσμα των αρμοδιοτήτων μας.
Σε ότι αφορά στο οικονομικό μέρος, η Περιφέρεια προτίθεται να αυξήσει τη συμβολή της στη συνέχεια. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Τις τελευταίες μέρες ο κ. Αμοιρίδης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θόρυβο γύρω από το συγκεκριμένο έργο , χρησιμοποιώντας μάλιστα, καφενειακού τύπου εκφράσεις, κάτι που δυστυχώς για τον ίδιο το έχει ξανακάνει και πρόσφατα.
Σε ότι αφορά στην ουσία των ερωτημάτων του : Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε δημόσια στην πρόσφατη συνάντηση στις 23/9/19 με το Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Nedyalko Slavov ότι θα στηρίξουμε οικονομικά το έργο.
Η ερώτησή του δε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προφανώς έγινε για το φαίνεσθαι, γνωρίζοντας πως θα έπρεπε να την απευθύνει στους υπεύθυνους του έργου.
Σε ότι αφορά στο ύφος της ανακοίνωσης του, δεν θα μπω στον κόπο να του απαντήσω και πολύ περισσότερο να κατέβω στο επίπεδο του. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε ένα δημόσιο διάλογο που γίνεται με θεατρικούς όρους ενός κακοστημένου σόου που δεν αφορά κανένα πολίτη.
Οι διαφορές της Περιφερειακής διοίκησης με όλους αυτούς που ακόμη δεν έχουν χωνέψει το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μεγάλες και οφθαλμοφανείς. Σε σχέση με την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και τον Περιφερειάρχη αναφέρω μία φράση ενός σοφού ανθρώπου δίνοντας έτσι το στίγμα της φιλοσοφίας που διέπει τη διοίκηση μας. Είπε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος περιγράφοντας το έργο του : Θέλω να κάνω καλό και όχι θόρυβο. Γιατί το καλό δεν κάνει θόρυβο και ο θόρυβος δεν κάνει καλό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

Νικόλαος Ευφραιμίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button