Ειδήσεις

Τα 45άρια είναι επικίνδυνα ή και πολύ γλυκά. Από μας εξαρτάται.

Το 1974 οι 45 ημέρες μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων έμοιαζαν πάρα πολλές.

Σήμερα τα 45 χρόνια ύπαρξης και ζωής της Πολυτεχνικής φαίνονται πάρα πολύ λίγα.

Τις περίμεναν τις ημέρες της Γέννησής του τα παλικάρια με τα αμπέχωνα, τα μπλουτζήν, τη μακριά κατά κανόνα κόμη και τα νεαρά κορίτσια που έδειχναν να έχουν ωριμάσει σε βαθμό που οι σημερινές συνομίληκές τους να είναι λες και κρατάνε στα χέρια μια bibibo. Τις περίμεναν (με εξαίρεση ίσως τα ντόπια «μυαλά», το Θοδωρή το Ρόιδο, τον Χάρη Τσακιρίδη, τον Μίλτο τον Χαμαλίδη και την Ελένη τη Μακρή) γιατί τότε στην Ξάνθη έκανε κρύο κι οι μεγαλύτεροι ξέρουν τι εννοώ. Γιατί το να στείλεις ρούχα για πλύσιμο κόστιζε. Γιατί η «βόλτα ήταν μικρή σε μήκος» – άντε και λίγο πιο κει από τη γυαλισμένη βιτρίνα του Στέφανου του γαλατά, που δεν φοβόταν το θηρίο κι έμενε ως αργά με τα χρειαζούμενα κιρέτσιλερ και το γάλα Ροδόπη και χάρτινη συσκευασία. Κυρίως, γιατί αυτό που ζούσαν δεν είχε παρελθόν στην πόλη, ώστε να διδαχτούν από αυτό και να βρουν ένα στήριγμα.

Τα 45 χρόνια δεν κάνουν εντύπωση. Μάλλον το αντίθετο. Γιατί αυτή η πόλη που αγάπησε ο Χατζιδάκις, όχι η άλλη όπως λέει, μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα χωνευτήρι που κάνει καλά τη δουλειά του σαν το καπνισμένο τσουκάλι του Ρίτσου.

Η Ξάνθη κέρδισε το στοίχημα γιατί είναι συντηρητική με την καλή έννοια, αλλά όχι αντιδραστική.

Αυτό το κερδισμένο στοίχημα αποδεικνύεται περίτρανα από τον αριθμό αυτών που δήλωσαν ήδη ότι θα είναι εδώ στο επετειακό ραντεβού το τριήμερο 26-28 Οκτώβρη 2019.

Η Συνάντηση για τα 45 Χρόνια Πολυτεχνείου Ξάνθης θα γίνει το τριήμερο 26 27 28 (ΣΚΔ) Οκτώβρη 2019 στην Ξάνθη
Διαδώστε το μήνυμα και ενημερώστε όσους ακόμη κάτι λέει η εποχή που το κτίριο του Ευθύμη Βατίδη ήταν το ίδιο φιλόξενο με το Ξάνθεια και τα μπουγατσατζίδικα, τότε που ο ΟΣΕ ερχόταν με λεωφορείο ως την πλατεία.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 26/10/2019 απόγευμα γύρω στις 5.00 μ.μ. συνάντηση στο Παλιό Αμφιθέατρο στο Κέντρο της Ξάνθης (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) (Δίπλα στην Δημοτική Αγορά)
https://goo.gl/maps/hmU2KkeJTNLbPPqk7
Στη συνέχεια ελεύθερο πρόγραμμα σε Ταβέρνες Μπαρς και τα συναφή.
Την Κυριακή 27/10/2019 γύρω στις 1.30 μ.μ. συνεστίαση στο κέντρο Κτήμα Πολιτεία στο δρόμο Ξάνθης Κομοτηνής μετά τα Κιμμέρια
https://goo.gl/maps/rvqaLi95DwkjitocA
Το απόγευμα και βράδυ της Κυριακής ελεύθερο για Αθλοπαιδιές (Μπουρλότο, Πρέφα Τάβλι, Μπιρίμπα, Μπαρς και τα σχετικά)

Δευτέρα Αναχώρηση –Ανανέωση ραντεβού για το σωτήριον έτος 2024.

Γεώργιος Κολλάρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button