“Στη δίνη του “κουρέματος” κόμματα γεννιούνται….”

Τα παράλογα, τα οξύμωρα και τα τραγελαφικά συνεχίζονται κανονικά σε τούτη τη χώρα, στην άτυπα χρεοκοπημένη Ελλάδα με τους αγέλαστους και απεγνωσμένους της κατοίκους……

Τα δεινά στην  καθημερινότητα των πολιτών όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά αναμένονται και νέα …..

Σε αυτές τις λίγες εβδομάδες που απουσίασε  τούτη η στήλη  από το καθιερωμένο εδώ και χρόνια ραντεβού τίποτε δεν έχει αλλάξει για το λαό προς το καλύτερο….

Ίσα-ίσα βαδίζει προς το χειρότερο, παρά την επιτυχία του κουρέματος, την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, την αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ κα

Τα παράλογα, τα οξύμωρα και τα τραγελαφικά συνεχίζονται κανονικά σε τούτη τη χώρα, στην άτυπα χρεοκοπημένη Ελλάδα με τους αγέλαστους και απεγνωσμένους της κατοίκους……

Τα δεινά στην  καθημερινότητα των πολιτών όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά αναμένονται και νέα …..

Σε αυτές τις λίγες εβδομάδες που απουσίασε  τούτη η στήλη  από το καθιερωμένο εδώ και χρόνια ραντεβού τίποτε δεν έχει αλλάξει για το λαό προς το καλύτερο….

Ίσα-ίσα βαδίζει προς το χειρότερο, παρά την επιτυχία του κουρέματος, την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, την αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και φυσικά την προκήρυξη των εκλογών οσονούπω…..

Αλήθεια, ποιος Έλληνας νοιάζεται για την υποτιθέμενη επιτυχία του κουρέματος, όταν στο βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα έχει πέσει άγριο μαχαίρι, που δεν επαρκεί ούτε για το νοίκι……;

 

Σιγά μην τον απασχολεί η  εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου στην προεδρία του  ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που πρόδωσε τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του και οδήγησε το λαό σταδιακά και ολοκληρωτικά στην εξαθλίωση και απώλεια των έως τώρα κεκτημένων του με αγώνα και ιδρώτα……

Όσο για τις εκλογές, υπάρχει κανείς Έλληνας που να ελπίζει ότι την επομένη των εκλογών θα αλλάξει κάτι στη ζωή του, αφού οι ίδιοι και πάλι ανίκανοι και άνευ συναισθημάτων και συνείδησης θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού……;

Ο κόσμος είναι θυμωμένος, είναι εξοργισμένος, είναι απεγνωσμένος…..

Την αντίδρασή τρέμουν όλοι, εντός και εκτός κυβέρνησης …..

Και καταστρώνουν σχέδια στρατηγικά επί χάρτου-λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο- για την αποτροπή επεισοδίων στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου….

Ο κόσμος τους έχει….χε….και οι πολιτικοί συνεχίζουν να εμφανίζονται ως σωτήρες και λυτρωτές του έθνους από τους τροϊκανούς και τα μνημόνια…..

Και είναι τέτοιο το πάθος τους για τη σωτηρία της χώρας που οι δυσαρεστημένοι και οι διαγραμμένοι βουλευτές και λοιποί πολιτικού ιδρύουν και νέα κόμματα…..

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…….

 

Το λευκό και η αποχή στις τελευταίες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές δεν επηρέασε κανέναν της πολιτικής σκηνής…..

Σε λίγο οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους…..

Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα και εκείνα ονειρεύονται χειροκροτήματα επιδοκιμασίας …..

Εντάξει, κανείς δεν αντιλέγει ότι η ορθώς νοούμενη δημοκρατία επιζητά τη γέννηση νέων κομμάτων και κινημάτων, αλλά όχι έτσι και μάλιστα σε περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης και κρίσης  ηθικών και λοιπών αξιών που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν μια πολιτική κίνηση…..

Έρχονται, λέει, να αντιπροτείνουν λύσεις, σωστά, αλλά όχι όμως με τα ίδια καλούπια, πολιτικές φόρμες και τερτίπια……

Το ζήτημα είναι να εισέλθουν νέα πρόσωπα στο πολιτικό προσκήνιο, φρέσκα και άφθαρτα μυαλά…..Οι παλιοί να δώσουν τόπο και βήμα  στους νέους και όχι να διεκδικούν αρχηγίες και πρωταγωνιστικό ρόλο…..

Αλήθεια πόσα κόμματα γεννήθηκαν μέσα σε ένα με δύο χρόνια…..;

Τα δάχτυλα της μιας παλάμης δεν επαρκούν για να τα απαριθμήσουμε…..

Τα πιο πρόσφατα το Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών και η Κοινωνική Συμφωνία….

Το τι θα καταφέρουν και πώς και τι διάρκεια ζωής θα έχουν, ο χρόνος θα δείξει…..

Ας τα ευχηθούμε να μην έχουν την τύχη των κομμάτων που ίδρυσαν στο παρελθόν  Σαμαράς και Αβραμόπουλος, αλλά και αρκετοί άλλοι….

 

Όμως σε μια εποχή που όλα διαγράφονται μαύρα και άραχνα, που η ανεργία γίνεται όλο και πιο εφιαλτική, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο νομό Ξάνθης οι  επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ ξεπερνούν τις 15000 και πόσοι άλλοι είναι οι αδήλωτοι και οι ευκαιριακά απασχολούμενοι,  για να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του δράματος -μόνο η εμφάνιση ενός νέου κόμματος δε μας απσχολεί…..

Εδώ κοιτάζει η κοινωνία να συντονιστεί για να αντιμετωπίσει και να προλάβει καταστάσεις…..

Δίνει το δικό της αγώνα για την επιβίωση, τη στιγμή που η κυβέρνηση, το κράτος και οι υπηρετούντες του συστήματος ψηφίζουν και εφαρμόζουν πολιτικές εξόντωσης του λαού, όσο και να μη θέλουν να το παραδεχτούν……

Πολιτική εξόντωσης της προσωπικότητας του ανθρώπου δεν είναι η μείωση του επιδόματος ανεργίας  ή του μειωμένου βασικού μισθού του νεοεισερχόμενου και όχι μόνο, νέου ανθρώπου στην αγορά εργασίας…..;

Ο άνεργος αν δεν πάρει το επίδομα, δε θα έχει ψωμί…..δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση…..

Οι τριακόσιοι της Βουλής αν δεν πάρουν για ένα χρόνο τη βουλευτική τους αποζημίωση, ή έστω τους μειωθεί στο ήμισυ τα χρήματα που παίρνουν, δε θα πεινάσουν και ούτε θα σταματήσουν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια…..

Οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν είναι πολλές, αφού οι περισσότεροι διαθέτουν δικηγορικά και τεχνικά γραφεία και ιατρεία…….

Κανένας φτωχός και άπορος δεν μπόρεσε να γίνει βουλευτής, και αν υπάρχει ένας , αυτό θα πρέπει να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button