Τρίτο Μάτι

Ανεξέλεγκτες λαθρομεταναστευτικές ροές
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Ανεξέλεγκτες λαθρομεταναστευτικές ροές εισέρχονται καθημερινά στη χωρα μας, μια εισβολή σε μια ανοχύρωτη χώρα, από Συρία – Αφγανιστάν και υποσαχάριες χώρες, μουσουλμανικοί πληθυσμοί με το 70% κατά μέσο όρο ηλικίας 30 ετών, οργανωμένα και σχεδιασμένα από εξωγενή κέντρα σχέδια αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού και όχι αφομοίωσης των λαθραίως εισερχομένων.
Ο τούρκος πρόεδρος από δεξιά, παίζει άριστα το παιχνίδι και από την άλλη πλευρά οι ευρωπαίοι “σύμμαχοι και εταίροι” με το κλείσιμο των συνόρων τους, εγκλωβίζουν χιλιάδες λαθραίους οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας, μετατρέποντάς την, αργά – αργά μεν, σταθερά – σταθερά δε, σε αποθήκη ψυχών, σε ένα ατελείωτο χοτ σποτ, μια τεράστια ανοικτή φυλακή, όπου αρκεί μια σπίθα, ένα τυχαίο γεγονός να ξεσπάσει ένα τσουνάμι ανεξέλεγκτο, χωρίς σταματημό.
Αν δεν υπεραπιστούμε οι ίδιοι το αναφαίρετο δικαίωμα φύλαξης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας, αν δε σταματήσουμε να περιμένουμε, ευελπιστώντας στις “καλές” προθέσεις της Φρόντεξ και των νατοϊκών δυνάμεων, τα γεγονότα θα εξελίσσονται ραγδαία, δραματικά και τραγικά για τη χώρα μας.

*Πολύς λόγος γίνεται για τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, που αργοπεθαίνουν κάτω από το βάρος της αδιαφορίας των κυβερνώντων, των αδηφάγων εμπόρων και αγορών, εκεί όπου το κέρδος και η ασχροκέρδεια εις βάρος του τόπου των αγροκτηνοτρόφων, ζει και βασιλεύει.
Πανάκριβα γεωργικά μηχανήματα και παρελκόμενα, γεωργοκτηνοτροφικά φάρμακα – λιπάσματα – σπόροι – εμβόλια και ζωοτροφές, απομυζούν το ελάχιστο εισόδημά τους, οδηγώντας τους σε απόγνωση και φτωχοποίηση, την ίδια στιγμή που τα κέρδη των εμπλεκομένων αγορών αυξάνονται και πληθύνονται, θησαυρίζουν ασύστολα, χωρίς όρια, χωρίς έλεγχο σε βάρος τους και απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος της χώρας, μια πολιτεία παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά, σαν Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας της, να μην παρεμβαίνει στο απέραντο χάος της αγοράς και πώλησης των προϊόντων, σ’ αυτό το περιπλεκόμενο γαϊτανάκι, το σπιράλ του θανάτου της γεωργοκτηνοτροφίας μας.
Και δυστυχώς κάποιο φως στο τούνελ, κάποια ηλιαχτίδα δε φαίνεται να ξεπροβάλλει στον ορίζοντα γι’ αυτή την κοινωνική τάξη που προεκλογικά όλοι επικαλούνται ως στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας μας, τον πρωτογενή αγροτοκτηνοτροφικο τομέα της χώρας μας.
Δηλώσεις επί δηλώσεων, υποσχέσεις επί υποσχέσεων, βαρύγδουπες πολιτικές αναφορές, σχέδια επί χάρτου μη υλοποιήσιμα, ατελείωτο δημοσιογραφικό χυμένο μελάνι και τηλεοπτικός βομβαρδισμός από τα τηλεοπτικά παράθυρα και όπως λέει και λαός μας “και από τηγανίτα τίποτα”…

*Ενας Ακης Τσοχατζόπουλος πλήρωσε τις πολιτικοικονομικές αμαρτίες μιας παράταξης (ΠΑΣΟΚ) και απ’ ότι φαίνεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης θα πληρώσει για το ΣΥΡΙΖΑ και την υπόθεση “Νοβάρτις”.
Παρά τις εξαγελίες της ΝΔ για πάταξη της κάθε μορφής εγκληματικότητας στη χώρα μας και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένου υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι δεδομένη.
Τα αιματηρά καθημερινά επεισόδια, η εισερχόμενη εγκληματικότητα και ο φόβος των πολιτών είναι σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια δικαιολογημένη εσωστρέφεια στην ελληνική κοινωνία, ένα αίσθημα ανασφάλειας για την περιουσία του και τη ζωή του.
Και η πολιτεία, πολιτικά κωφεύοντας, συνεχίζει να ζει στη νιρβάνα της. Η ατάκα του μεγάλου μας ηθοποιούμε Βασίλη Αυλωνίτη “ορέ που πάμε ορέ… που πάμε;” επίκαιρη όσο ποτέ…

*Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά της εφορίας, τα ραβασάκια του εγκληματικού ΕΝΦΙΑ και τα οσωνούπω τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία φιλικής πολιτικής προς τον πολίτη των της ανεργίας και της ασυδοσίας των αγορών αποτελούν έναν καθημερινό βρόγχο στο λαιμό των πολιτών, των νοικοκυριών που ολοένα και σφίγγει – σφίγγει – σφίγγει…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button