ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ,

ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣΕΣΤΙΑΣ:

 

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ.

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ.

 

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ

ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ,

ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣΕΣΤΙΑΣ:

 

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ.

– ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ.

 

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ

ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΟΥ!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

 

Αγαπητοί Δικαιούχοι,

Ο Οργανισμός κλείνει με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου που στηρίζεται από τα “λαοφιλή” κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.

Δι’ αυτού του τρόπου θα πάψουν πλέον:

1. Να λειτουργούν οι 25 Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα δικά σας λεφτά και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.

2. Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες.

3. Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, και όχι μόνο, μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα.

4. Να διατίθενται δελτία θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Με το πρόγραμμα διανομής θεαμάτων ενισχύονται οι θεατρικές σκηνές, οι οποίες στηρίζουν το πολιτιστικό κομμάτι της χώρας.

5. Να έχουν τη δυνατότητα εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, άνθρωποι του μόχθου, να απολαμβάνουν το αγαθό των διακοπών, της φυγής, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα, μέσω των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και μάλιστα ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ και των εργοδοτών, χωρίς το κράτος να δαπανά ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

Εσύ μπορείς με την φωνή σου να αντισταθείς.

Ν’ αποτελέσεις για μας πολύτιμο σύμμαχο.

Ενωσε τη φωνή σου μαζί μας στο Facebook

www.facebook.com/oeegr

 

 

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

 

1. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας είναι ένας Οργανισμός ο οποίος δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση το δημοσιονομικό χρέος της χώρας. Τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας δεν είναι ζημιογόνος αλλά πλεονασματικός. Το αποθεματικό του Οργανισμού αυτή την στιγμή είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και τα ετήσια έσοδα του Οργανισμού ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

2. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας έχει περισσότερους από 1.000.000 δικαιούχους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού κάθε έτος, που στηρίζουν τη λειτουργία 3.683 τουριστικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, 150.000 δελτία θεάματος (θεατρικές παραστάσεις, παιδικές σκηνές και συναυλίες) στην Αττική και 58.000 στην Περιφέρεια.

3. Οργανωμένες οδικές εκδρομές που δίνουν την ευκαιρία, κάθε χρόνο, σε περίπου 50.000 δικαιούχους (εργαζόμενους, συνταξιούχους και άτομα με ειδικές ανάγκες), καθώς επίσης και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και άγαμους γονείς).

4. Οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν περισσότερα από 2.000 παιδιά, παρέχοντας εντελώς δωρεάν φύλαξη, σίτιση και δημιουργική απασχόληση.

5. Μέχρι το 2010 ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, χορηγούσε κάθε χρόνο 140.000 δελτία για την αγορά βιβλίων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολιτισμό και τα τοπικά βιβλιοπωλεία.

6. Στην πόλη της Ξάνθης λειτουργεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός με δυνατότητα να φιλοξενεί 100 παιδιά εργαζομένων κάθε έτος εντελώς δωρεάν.

7. Ο μέσος όρος δικαιούχων των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού στην Ξάνθη, κάθε χρόνο ανέρχεται σε 9.000 άτομα.

 

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας για τους παραπάνω και μόνο λόγους δεν πρέπει να καταργηθεί.

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button