Ειδήσεις

Τι να προσέξουμε πριν αγοράσουμε φίλτρο νερού;

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν να τοποθετήσουν στις βρύσες της κουζίνας τους φίλτρα νερού, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το νερό που χρησιμοποιούν στη μαγειρική και κυρίως το νερό που πίνουν είναι καθαρό και ασφαλές.

Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στην αγορά και εγκατάσταση φίλτρων νερού, ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε.

  • Τι αφαιρεί από το νερό και σε τι ποσοστό, πόσα λίτρα νερού μπορεί να επεξεργαστεί και το μέγεθος του πόρου:

Αυτό φαίνεται στα πιστοποιητικά φίλτρων νερού έγκυρων διεθνών ή εθνικών οργανισμών, όπως για παράδειγμα τα NSF, FDA, ACS, WRAS. Τα αποτελέσματα των πιστοποιήσεων δημοσιεύονται και ανανεώνονται κάθε χρόνο στο διαδίκτυο από τους σοβαρούς κατασκευαστές. Επίσης τα ανταλλακτικά θα πρέπει να έχουν χαραγμένο αριθμό παραγωγής και όχι τοποθετημένο κάποιο αυτοκόλλητο τυπωμένο από εκτυπωτή.

  • Τον χρόνο ζωής ανταλλακτικών και το κόστος τους:

Συγκρίνετε με το κόστος του εμφιαλωμένου. Αν ένα άτομο χρειάζεται 2,5 – 3 λίτρα νερό την μέρα κατά μέσο όρο για να λειτουργήσει φυσιολογικά το σώμα του, άρα καταναλώνει ας πούμε δύο εξάδες εμφιαλωμένο την εβδομάδα επί 26 εβδομάδες, το εξάμηνο ή 52 εβδομάδες το χρόνο επί το τρέχον κόστος του νερού που αγοράζετε θα βρείτε το συνολικό κόστος για το νερό που καταναλώνετε στο εξάμηνο και το χρόνο. Το κόστος συντήρησης που θα επιλέξετε για τα φίλτρα νερού θα πρέπει οπωσδήποτε, να είναι χαμηλότερο από το εμφιαλωμένο.

  • Πόσα λίτρα νερού βγάζει το λεπτό:

Υπάρχουν φίλτρα νερού χαμηλής ροής ως 2 λίτρα το λεπτό, τα οποία θέλουν ξεχωριστή βρύση για να λειτουργήσουν. Εδώ θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να τρυπήσετε τον πάγκο της κουζίνας για να τοποθετήσετε τη βρύση. Υπάρχουν και φίλτρα νερού υψηλής ροής με παροχή από 4 λίτρα το λεπτό και πάνω που μπορούν να συνδεθούν κατευθείαν στο κρύο του μείκτη της κουζίνας σας χωρίς να μειώνουν την πολύ πίεση στην βρύση σας.

  • Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Η μέγιστη και η ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας θα καθορίσουν αν το φίλτρο νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζεστό νερό πάνω από 38 βαθμούς. Επίσης η μέγιστη και ελάχιστη πίεση αντοχής θα μας εξασφαλίσει ότι σε μια αύξηση της πίεσης του δικτύου μας ή ένας παγετός δεν θα σπάσει το φίλτρο νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουμε, να καταστραφούν τα έπιπλα και η οικοδομή και να χρειαστεί να πληρώσουμε για τις ζημιές την εταιρεία ύδρευσης. Η UV προστασία και η αδιαφάνεια του περιβλήματος του θα καθορίσει αν μπορούμε να το τοποθετήσουμε εξωτερικά με απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε αν έχετε αποφασίσει να επενδύσετε σε φίλτρα νερού, ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του πόσιμου νερού που φτάνει στο σπίτι σας.

Για μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια φροντίστε να προμηθευτείτε τα φίλτρα νερού απευθείας από τον κατασκευαστή.

Άρθρο από https://www.psyktes.gr/psiktes-nerou

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button