Ειδήσεις

Συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις

Πολλοί από εμάς αποφασίζουμε να προχωρήσουμε και να επενδύσουμε σε μια ολική ή και μερική ανακαίνιση μπάνιου, καθώς επίσης και σε μονώσεις τοίχων, ταράτσας κ.λπ.. Προτού όμως επικοινωνήσουμε με τα κατάλληλα συνεργεία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνουμε μια προεργασία και να σκεφτούμε τι ακριβώς είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Συμβουλές πριν προχωρήσετε σε ανακαίνιση μπάνιου

  • Σκεφτείτε πρακτικά

Πολύ σημαντικό στην ανακαίνιση μπάνιου είναι να σκεφτόμαστε με βάση το τι μπάνιο έχουμε και όχι τι μπάνιο θέλουμε. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά αν έχουμε μικρό μπάνιο, πρέπει να σκεφτούμε λειτουργικά. Οι εργασίες που θα κάνουμε για την ανακαίνιση θα πρέπει να έχουν ως σκοπό την εκμετάλλευση όλου του παρεχόμενου χώρου.

  • Μην ξεχνάτε τα φώτα

Πολλοί από μας κάνουμε το ίδιο λάθος και δίνουμε δευτερεύουσα σημασία στο φωτισμό του μπάνιου. Το μπάνιο είναι το μέρος που ο καλός φωτισμός είναι τουλάχιστον απαραίτητος για είναι λειτουργικός ο χώρος. Ένα έξυπνο τρικ για να φωτίσουμε και να κάνουμε το χώρο μας να δείχνει μεγαλύτερος είναι η τοποθέτηση καθρεπτών.

  • Δεν κάνουμε εκπτώσεις στη ποιότητα

Ειδικά στην ανακαίνιση μπάνιου δεν θα πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις. Στην ανακαίνιση υπάρχουν εργασίες που δεν μπορούν να επαναληφθούν εύκολα. Ένα σημαντικό και βασικό παράδειγμα αποτελεί η αλλαγή αποχέτευσης και η αλλαγή υδραυλικών σωλήνων που είναι εργασίες που σίγουρα δεν επαναλαμβάνονται εύκολα, άρα από τη στιγμή που θα καταπιαστούμε με αυτές καλό θα ήταν να μην κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών και των διάφορων προϊόντων.

  • Μην παρασύρεστε από τη μόδα

Γενικά είναι ωραίο να είμαστε στη μόδα και να έχουμε ένα μοντέρνα ανακαινισμένο μπάνιο, αλλά καλό θα είναι να μην παρασυρθούμε. Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται και το μπάνιο ειδικά δεν είναι δυνατό να το αλλάζουμε συνέχεια. Φυσικά, δεν εννοούμε να μην πειραματιστείτε με την μόδα απλά σας συνιστούμε να το κάνετε επιφυλακτικά χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα κομμάτια. Μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε και τον ειδικό της ανακαίνισής σας ο οποίος θα σας ενημερώσει περαιτέρω.

Όσον αφορά τις μονώσεις είναι σημαντικό να σκεφτούμε ποιος τύπος ταιριάζει καλύτερα στο δικό μας κτήριο.

Διάφοροι τύποι μονώσεων

  • Θερμομόνωση

Στόχος των θερμομονωτικών υλικών ενός κτηρίου είναι να επιβραδύνουν τη θερμική ροή σωμάτων ή χώρων που βρίσκονται σε διαφορετική θερμοκρασία. Η θερμομόνωση εμποδίζει ή αντανακλά την ενέργεια αντί να απορροφά την ενέργεια.

  • Εξωτερική Θερμομόνωση

Η εξωτερική θερμομόνωση δεν διακόπτεται στα σημεία ένωσης των διαφορετικών δομικών στοιχείων. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εξωτερική θερμομόνωση είναι η διογκωμένη πολυστερίνη, η εξηλασμένη πολυστερίνη και ο πετροβάμβακας.

  • Στεγανοποίηση ή υγρομόνωση

Τα υλικά αυτά έχουν την ιδιότητα να είναι απροσπέλαστα από το νερό και να μην επηρεάζονται από αυτό. Στις κατασκευές η διαδικασία της στεγανοποίησης συναντάται κυρίως σε υπόγεια, δωμάτια, μονώσεις ταρατσών, πισίνες κ.ά.

  • Ηχομόνωση

Τα ηχομονωτικά υλικά στόχο έχουν την ελαχιστοποίηση των ηχητικών κυμάτων που αναπαράγονται απορροφώντας τους κραδασμούς και τις ταλαντώσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στα δομικά υλικά.

Έχουμε υπόψη μας λοιπόν τις παραπάνω συμβουλές και σκεφτόμαστε τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε πριν προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου και μόνωση.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιουDynamichome.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button