Ειδήσεις

Διακόσμηση σπιτιού με κεριά

Η διακόσμηση του σπιτιού μας αποτελεί την πιο χρονοβόρα, αλλά ταυτόχρονα πιο όμορφη διαδικασία που θα μπορούσαμε να αναλάβουμε, αφού φροντίζουμε για την όμορφη εμφάνιση και εύρυθμη λειτουργία του προσωπικού μας χώρου.

Τα διακοσμητικά σπιτιού λοιπόν είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης των διάφορων χώρων και δωματίων ενός σπιτιού, αφού προσφέρουν στο χώρο μας στυλ και στοιχεία της προσωπικότητάς μας.

Μια από τις πιο κλασικές, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονες προτάσεις για διακόσμηση ακόμα και όλων των χώρων του σπιτιού είναι τα κεριά.

Τι κεριά μπορούμε να βρούμε;

Σήμερα στην αγορά, μπορούμε να βρούμε κεριά παντός τύπου και όχι μόνο τα λευκά κλασικά ρεσό που κάποτε τοποθετούσαμε για να δημιουργήσουμε χαλαρή ατμόσφαιρα στο σαλόνι μας ή απαλό φωτισμό στον κήπο μας.

Ανάλογα με το στυλ του σπιτιού μας, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια γκάμα με πολλά και διαφορετικά σχέδια, σχήματα και χρώματα κεριών για το κάθε δωμάτιο ή και για το μπαλκόνι και τον κήπο μας. Μπορούμε να βρούμε κεριά κυλινδρικού σχήματος, κύβους, σφαίρες και ορθογώνια παραλληλεπίπεδα. Ακόμα, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να κυκλοφορούν στην αγορά κεριά και σε διάφορες άλλες μορφές όπως φύλλα, λουλούδια κ.λπ.. Τα κεριά σήμερα έχουν γίνει μικρά έργα τέχνης. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τα αγαπημένα μας χρώματα ή και συνδυασμούς χρωμάτων.

Πού θα διακοσμήσουμε τα κεριά;

Όπως σχεδόν όλα τα διακοσμητικά σπιτιού, έτσι και τα κεριά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή χώρο του σπιτιού.

  • Στο σαλόνι: Το σαλόνι είναι ένας χώρος στον οποίο περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα χαλαρώνοντας και επιλέγοντας να τοποθετήσουμε κεριά σε διάφορα σημεία με κυριότερο το τραπεζάκι του σαλονιού, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε τον απόλυτο χώρο χαλάρωσης.
  • Στην τραπεζαρία: Αν η τραπεζαρία μας είναι αρκετά μεγάλη δεν χρειάζεται να διστάσουμε και να τοποθετήσουμε μεγάλα κεριά ή μικρά ρεσό κι έτσι κάθε γεύμα μας να γίνεται υπό το φως των κεριών.
  • Στην κρεβατοκάμαρα: Τα κεριά στην κρεβατοκάμαρα μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να αντικαταστήσουν επάξια τα φωτιστικά, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε φωτιστικά. Όμως, το υπνοδωμάτιό μας είναι ο χώρος μέσα στον οποίο χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε, επομένως είναι σημαντικό να μην έχουμε ένα δυνατό φως να πέφτει στα μάτια μας κι έτσι η καλύτερη και καταλληλότερη επιλογή είναι τα διακοσμητικά κεριά.
  • Στο μπάνιο: Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική στιγμή, από αυτή του μπάνιου, πόσο μάλλον όταν γίνεται με αναμμένα μικρά διακοσμητικά κεριά γύρω από την μπανιέρα. Το απαλό φως των κεριών μας βοηθάει να απολαύσουμε το μπάνιο μας, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.
  • Στο μπαλκόνι ή τον κήπο: Για όσους διαθέτουν στο σπίτι τους μπαλκόνι ή ακόμα και κήπο, μια πολύ όμορφη ιδέα για διακοσμητικά σπιτιού για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα κεριά. Έτσι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, μπορούμε να απολαύσουμε τη βραδιά πίνοντας ένα ποτήρι κρασί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας υπό το φως των κεριών.

Τα κεριά λοιπόν είναι από τις πιο όμορφες και έξυπνες επιλογές για διακοσμητικά σπιτιούπου μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε με έπιπλα Maison.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button