Ειδήσεις

Ανακαινίζουμε το υπνοδωμάτιο μας ρομαντικά

Είναι πολλές οι στιγμές που κατά τη διάρκεια ενός έτους σκεφτόμαστε έντονα την ανακαίνιση του σπιτιού μας. Μια τέτοια αλλαγή μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι, αφού αλλάζει όλη μας η καθημερινότητα, μπαίνουν στο σπίτι μας νέα έπιπλα και νέα χρώματα. Είναι μια όμορφη ανανέωση.

Όμως η ανακαίνιση του σπιτιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα και αυτό την κάνει δύσκολα πραγματοποιήσιμη. Για τον λόγο αυτό, μπορούμε σταδιακά να αλλάξουμε έναν-έναν τους χώρους του σπιτιού μας.

Ξεκινώντας από τον χώρο του υπνοδωματίου, λοιπόν, μια καλή ιδέα για αλλαγές είναι να μετατρέψουμε τον χώρο μας σε ρομαντικό στυλ. Με λίγα λόγια, το ρομαντικό στυλ διακόσμησης αποτελείται κυρίως από vintage έπιπλα, αέρινα υφάσματα και συχνά φλοράλ καθώς και παστέλ αποχρώσεις.

Οι τοίχοι του υπνοδωματίου μας

Όταν ακούμε για το ρομαντικό στυλ, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στο ροζ χρώμα. Μια έξυπνη ιδέα, όμως, είναι να χρησιμοποιήσετε διάφορα παστέλ χρώματα, όπως το θαλασσί ή ακόμα και το χρώμα της μέντας που προσφέρει ζωντάνια και φρεσκάδα στον χώρο μας.

Επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι δεν είναι απαραίτητο να αποφύγουμε και τα πιο έντονα χρώματα στους τοίχους και τις ταπετσαρίες μας. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε σε διάφορα σημεία να χρησιμοποιήσετε χρώματα όπως το χρυσό, το μπρονζέ, το γκρι, ακόμη και το μαύρο!

Έπιπλα σε στυλ vintage

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, τα έπιπλα στο ρομαντικό στυλ διακόσμησης είναι καλό να κινούνται σε vintage διάθεση. Ένα ξύλινο κρεβάτι σε φυσικά χρώματα, όπως αυτό της οξιάς, της βελανιδιάς ή της τριανταφυλλιάς, και αντίστοιχα κομοδίνα θα έχουν υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε ένα πιο εντυπωσιακό, από άποψη πολυτέλειας, οπτικό αποτέλεσμα, αντικαταστήστε τα κομοδίνα με ένα vintage έπιπλο με καθρέπτη, ή με μια σιφονιέρα, ένα λαμπατέρ δαπέδου κι ένα μικρό τραπεζάκι.

Τέλος, ένας θόλος από ύφασμα γύρω από το κρεβάτι σας προσδίδει μια αίσθηση ρομαντισμού και ιδιωτικότητα.

Κουρτίνες και διακοσμητικά

Οι κουρτίνες στο ρομαντικό στυλ διακόσμησης προτιμάμε να είναι ανάλαφρες και αέρινες. Μπορούν να είναι λευκές ή ακόμα κι αυτές σε παστέλ αποχρώσεις με διάφορα μικρά και διακριτικά σχέδια ή φλοράλ. Αν πάλι χρησιμοποιείται ρολοκουρτίνες, μπορείτε να επιλέξετε υφάσματα σε ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις και να προσθέσετε πάνω από αυτές τις κλασικές υφασμάτινες κουρτίνες.

Θυμίζει κάτι από παλιά

Διαβάζοντας τις παραπάνω ιδέες ίσως σκεφτήκατε ότι αυτό που περιγράφουμε έχει να κάνει περισσότερο με vintage στυλ παρά με ρομαντικό. Κι όμως το ρομαντικό στυλ έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη διακόσμηση των σπιτιών από άλλες, μακρινές δεκαετίες.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αναγκασμένοι να διαμορφώσουμε το υπνοδωμάτιό μας με τρόπο που θα θυμίζει δωμάτιο της δεκαετίας του ’50. Είναι πολύ σημαντικό, αντιθέτως, να προσπαθήσουμε να εντάξουμε διάφορα σύγχρονα στοιχεία και να φέρουμε τη διάθεση της διακόσμησής μας στο σήμερα.

Άρθρο από DynamicGroup.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button