Τρίτο Μάτι

Μαρία Φώτη: “Γιατί τα παιδιά τελούν σε ιδιότυπη ομηρία από τις επιθυμίες τοπικών αρχόντων που κάποια αδιόρατη στιγμή στο μέλλον θα αποφασίσουν να το παραδώσουν;”

Ζούμε σε μια πόλη με νέους που έχουν όρεξη και μεράκι για τον αθλητισμό και που φέρνουν διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας γνωστή την πόλη σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην Ξάνθη που θα μπορούσε να έχει -εκτός των άλλων- και αθλητικό τουρισμό!
Ως δημότης της Ξάνθης και μητέρα πρωταθλήτριας στίβου αδυνατώ να κατανοήσω έλλογα αυτό που συμβαίνει με το γήπεδο στίβου. Είδαμε και πάθαμε, τρέχοντας έναν ολόκληρο χρόνο σε χωράφια και κάνοντας χρονομετρήσεις σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.
Μεγάλα λόγια ακούγονται περί έτοιμου ταρτάν στίβου στο ΔΑΚ. Γιατί λοιπόν τα παιδιά τελούν σε ιδιότυπη ομηρία από τις επιθυμίες τοπικών αρχόντων που κάποια αδιόρατη στιγμή στο μέλλον θα αποφασίσουν να το παραδώσουν;
Πώς να επικοινωνήσεις στα παιδιά τη σκληρή πραγματικότητα της απύθμενης αφασίας που αντιμετωπίζουν ήδη και θα συναντήσουν στο μέλλον ως ενήλικοι πολίτες από άτομα σε θέσεις ευθύνης;
Πώς να τα πείσεις να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ως ισχυρό όπλο της δημοκρατίας;
ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΗ
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος “ΜΠΡΟΣΤΑ”
προϊσταμένη νοσηλεύτρια του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button