Ειδήσεις

Tips για ένα άνετο ταξίδι με σκύλο

Όλοι λατρεύουν τα ταξίδια αναψυχής με το αυτοκίνητο και τί καλύτερο από τη παρέα του αγαπημένου τους σκύλου στο πίσω κάθισμα! Ωστόσο, οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας δεν αντέχουν πολλές ώρες φρόνιμοι σε κλειστό χώρο χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία του αφεντικού τους για τη κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Βασικές ανάγκες στο αυτοκίνητο.

Η πιο βασική ανάγκη του σκύλου είναι το νερό, το φαγητό και τα φάρμακα (αν παίρνει). Το πιο πρακτικό είναι να υπάρχει ειδικός αεροστεγής χώρος για τη τροφή σκύλου και ειδικά μπολ φαγητού και νερού για ταξίδια καθώς και αξεσουάρ σκύλου. Όσον αφορά στα κουταβάκια, θα χρειαστεί περισσότερη ποσότητα τροφής( καθώς τρώνε συχνότερα γεύματα), λιχουδιές, κατά προτίμηση κόκκαλα για μάσηση και άνετο κρεβατάκι για ξεκούραση.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ο κατάλληλος ρουχισμός ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες του ταξιδιού. Σε περίπτωση που ο σκύλος είναι αδύνατος ή έχει κοντό τρίχωμα καλό θα ήταν να έχει πουλοβεράκια ή ζακέτες μαζί του, για να μην αρρωστήσει, ταλαιπωρηθεί και άθελα του, χαλάσει το ταξίδι.

Εκπαίδευση και προετοιμασία.

Είναι πολύ σημαντικό έως και αναγκαίο να εκπαιδεύεται ο σκύλος πριν από ένα ταξιδάκι αναψυχής. Συγκεκριμένα πρέπει να δίνεται βαρύτητα στον περίπατο με το λουρί χωρίς πίεση, στη σωστή συμπεριφορά απέναντι σε άλλα άτομα χωρίς χοροπηδητά, στην αναμονή μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να του δοθεί η εντολή να βγει, στη κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλάκια και στο να επιστρέφει όποτε φωνάζει το αφεντικό του ακόμα και χωρίς λουράκι. Γενικά καλό είναι αφεντικό και σκύλος να εκπαιδεύονται και να προετοιμάζονται μαζί για κάθε πιθανό σενάριο.

Φαρμακευτική κάλυψη.

Από τα κορυφαία στη λίστα με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν από ένα ταξίδι είναι ο πλήρης ιατρικός έλεγχος, τα εμβόλια και το βιβλιάριο του σκύλου, για να είναι απόλυτα σίγουρο ότι το κατοικίδιο είναι υγιές, έτοιμο να ταξιδέψει και δεν θα παρουσιαστεί κάποιο εμπόδιο σε άλλη χώρα με βάση τη νομοθεσία.

Εξάσκηση.

Ένα πολύωρο ταξίδι είναι μια πρωτόγνωρη και κουραστική εμπειρία για σκύλους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό, έτσι σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να εξασκείται το ζώο σταδιακά από μικρής διάρκειας ταξιδάκια σε μεγαλύτερης. Με το πέρασμα του χρόνου θα συνηθίζει στην ιδέα ενός μεγάλου ταξιδιού χωρίς γκρίνια και φασαρίες.

Έξτρα βοηθητικό tip!

Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού με σκύλο είναι από μόνο του μια αγχωτική διαδικασία προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια. Για την αποφυγή περισσότερου στρες, μία μέρα πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι βοηθάει πολύ το σκυλί να έχει γυμναστεί και να είναι λιγάκι κουρασμένο, για να αντέξει περισσότερες ώρες φρόνιμο στο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, οι στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξεκουράζουν το ζώο και του δίνουν την ευκαιρία να τεντωθεί και να αλλάξει θέση. Μη ξεχνάτε να του προσφέρετε και μερικές λιχουδιές επιβράβευσης που θα κάνουν το κλίμα του ταξιδιού ακόμα πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό!

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα πιο βασικά στοιχεία για ένα σωστό και πλήρες ταξίδι αναψυχής με τη συνοδεία, φυσικά, σκύλου που θα σας γλιτώσουν κόπο, άγχος και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη οικογενειακή στιγμή!

Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα είδη για τον σκυλάκο σας από ένα Petvet24 – Pet shop, σε προνομιακές τιμές!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button