Ειδήσεις

Φωτιστικά Led: Καλαισθησία και οικονομία σ’ ένα

Τα φωτιστικά LED είναι η σύγχρονη επιλογή φωτισμού για οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Τα μεγάλη οφέλη που προσφέρει ο φωτισμός LED κάνουν όλο και περισσότερους ιδιώτες να στραφούν προς αυτόν, επιλέγοντας φωτιστικά δαπέδου και φωτιστικά οροφής που χρησιμοποιούν λάμπες LED. Αυτού του τύπου οι λάμπες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ ξοδεύουν λιγότερη ενέργεια από τις παραδοσιακές λάμπες. Δεν αρκεί όμως η οικονομία ή μια ανθεκτική λάμπα για να έχουμε ένα όμορφο περιβάλλον. Σήμερα έχουμε μια μεγάλη γκάμα από επιλογές φωτιστικών που μπορούν να ανεβάσουν την καλαισθησία του χώρου μας.

Πάμε να δούμε μερικές από αυτές τις επιλογές:

1)Φωτιστικά οροφής. Τα φωτιστικά οροφής είναι η δημοφιλέστερη και η πιο βασική επιλογή φωτισμού ενός χώρου, καθώς καλύπτει όλο το εμβαδόν του χώρου. Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου θα εξαρτηθεί κι ο αριθμός των φωτιστικών ή των λαμπών σ’ ένα φωτιστικό.

2)Φωτιστικά δαπέδου. Τα φωτιστικά δαπέδου συμπληρώνουν τον φωτισμό του χώρου σας, ενώ παράλληλα αποτελούν κι ένα κομμάτι της διακόσμησης του χώρου σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στην επιλογή ενός φωτιστικού δαπέδου, γιατί καταλαμβάνει βασικό χώρο από τον χώρο σας και πρέπει να συνάδει με την γενικότερη αισθητική αυτού. Μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά δαπέδου με μια, δύο ή περισσότερες λάμπες, με ξύλινο ή μεταλλικό κορμό, με καπέλο ή χωρίς.

3)Λεντοταινίες. Οι λεντοταινίες μπορούν να ενσωματωθούν σε ασυνέχειες του τοίχου ή σε ειδικά εσωτερικά κομμάτια του, για να φωτίσουν περιορισμένα και να δώσουν έμφαση σε σημεία του σπιτιού ή σε συγκεκριμένα έπιπλα. Οι λεντοταινίες μπορούν να βγουν σε διάφορα μεγέθη και ανάλογα θα κινηθούν οι λάμπες που χρησιμοποιούν.

4)Συνδυασμός φωτιστικών. Όπως είναι αντιληπτό, οι παραπάνω προτάσεις δεν είναι έτερες η μία της άλλης, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν συμπληρωματικά. Έτσι, μπορείτε να έχετε φωτιστικά οροφής που φωτίζουν υπέροχα τον χώρο σας, αλλά να χρειάζεστε κάποια φωτιστικά δαπέδου, για συγκεκριμένες ανάγκες σας ή για να συμπληρώσετε το στυλ της διακόσμησης του χώρου σας.

5)Led Panels. Για τον κήπο ή την βεράντα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε led panels, που θα δώσουν φως σταθερής ποιότητας κι έντασης. Αν έχετε ιδιαίτερο μικρό χώρο, μπορείτε να περιοριστείτε σ’ ένα ντουί με λάμπα led.

Φυσικά, οι παραπάνω προτάσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να μην ταιριάζουν όλες στις ιδιαίτερες φωτιστικές ανάγκες του χώρου σας. Καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ηλεκτρολόγο και να συνθέσετε ένα φωτιστικό πλάνο που θ’ ανταποκρίνεται στη φυσιογνωμία του χώρου σας και στις ανάγκες σας. Μην διστάσετε να φωτίσετε κι άρα να δείτε διαφορετικά την καθημερινότητά σας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button