Ειδήσεις

“Περί άλλων τιρβάζουν”
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα της χώρας, ότι, το σκάνδαλο”Νοβάρτις” έχει σχέση μόνο με την πιθανή εμπλοκή και παραπομπή σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Είναι ένα επικοινωνιακό πολιτικό τέχνασμα, σε ίσως, πιθανόν, πολιτικό ρεβανσισμό του κυβερνώντος κόμματος προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους δύο πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς που κατηγορήθηκαν από τους γνωστούς κουκουλοφόρους μάρτυρες για διακίνηση χρημάτων από τη “Νοβάρτις” σε πολιτικά πρόσωπα.
Το σκάνδαλο “Νοβάρτις” έχει σχέση με την τιμολόγηση του φαρμάκου από την εκάστοτε κυβέρνηση και μέσω της υπερτιμολόγησης επιβάρυναν το κόστος του φαρμάκου σε όλη την Ευρώπη και τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας μας.
Οι αιτιάσεις υπουργών υγείας, ότι περιέκοψαν την κρατική δαπάνη είναι αν μη τι άλλο, πολιτικά ψευδείς.
Απλά φρόντισαν με πολύ επιμέλεια και επικοινωνιακά, τη διαφορά να την μετακυλήσουν στους ασφαλισμένους, είτε με την αύξηση της συμμετοχής, είτε με την πληθώρα φαρμάκων εκτός λίστας που επιβαρύνουν κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό των κοινοκυριών.
Για τη μετακύληση της κρατικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να περιορίζεται ουσία και τύποις η κερδοφορία -ίσως και αισχροκέρδια- των φαρμακευτικών εταιρειών, δε γίνεται δυστυχώς κανένας απολύτως λόγος.
Εν κατακλείδι, σκάνδαλο υπάρχει, όμως το σύστημα εξουσίας και οι αγορές “περί άλλων τιρβάζουν”.

*Η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος με τις λαθραίες μεταναστευτικές ροές από τις τουρκικές ακτές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τα χερσαία σύνορα του Εβρου, δε λύνεται με την αποσυμφόρηση των νησιών μας και της Θράκης, με μεταφορά προσφύγων και λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας.
Οταν οι πρόσφυγες – λαθρομετανάστες θα μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, την ίδια στιγμή θα πλημμυρίζουν τα νησιά μας με νέες μεταναστευτικές ροές και οι αναχωρήσεις – αφίξεις θα είναι ένα παιχνίδι συγκοινωνούντων δοχείων, ένας νέος μυθικός Σίσυφος, χωρίς θετικό πρόσημο για τη χώρα μας, ένα οργανωμένο έγκλημα αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού και του θρησκευτικού φρονήματος των ελλήνων.
Τ’ αποτελέσματα, σαν το βιολί του χότζα, θα τα βιώσουμε, θα τα υποστούμε και θα φανούν στο μέλλον.

*Η συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία για οικονομική ενίσχυση της γείτονος χώρας με στόχο τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, με τη δημιουργία και εγκατάσταση δύο περίπου εκατομμυρίων προσφύγων μεταναστών σε βάθος 30 χιλιομέτρων στη συριακή επικράτεια και όχι εντός του τουρκική εδάφους, είναι μια πολύ επικίνδυνη συμπαράσταση της χώρας μας προς την Τουρκία.
Μήπως στο άμεσο ή έμμεσο μέλον ζητηθεί από την τουρκία κάτι ανάλογο και στη Θράκη;
Ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση και θέση όταν θα έχουμε εκφράστεί θετικά για κάτι ανάλογο προς την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας;
Μια άποψη καταθέτω και οι αρχές και πολιτικοί άρχοντες του τόπου ας την “φιλοσοφήγουν”.

* Η μεταφορά – προώθηση των προσφύγων – λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς ταυτόχρονη ταυτοποίηση, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, διότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι ταυτοποιήσεις πρέπει να γίνονται μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στον Εβρο, όπου μόνο οι πρόσφυγες (σύριοι), οι ζητούντες άσυλο θα προωθούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι υπόλοιποι θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.
Οταν κάποιος πρόσφυγας – λαθρομετανάστης φύγει από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα δεν επαναπροωθείται στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button