Αγώνας Σπόρ

2ος ο ΑΟΞ

Επέστρεψε στις επιτυχίες η Xanthi FC το απόγευμα της Κυριακής (29/9) μετά το 3-0 επί του Βόλου στην έδρα της. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ πανηγύρισε την 4η φετινή της επιτυχία που ταυτόχρονα ήταν η 2η εντός έδρας μετά το 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Τα γκολ που έκαναν τη διαφορά στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Super League 1, τα σημείωσαν οι Εντουάρντο (38′), Ντε Αμορίμ (56′) και Φοσέ (89′). Ο Ατιάτ στο 91′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Η Xanthi FC έφτασε στους 12 βαθμούς στον σχετικό πίνακα σε μία αγωνιστική που ήταν αφιερωμένη στην εκστρατεία #BEACTIVE 2019. Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Τιμπό Μουλέν για την ξανθιώτικη ομάδα, τα δεύτερα γκολ τους στη φετινή Superleague 1 σημείωσαν οι Ντε Αμορίμ και Εντουάρντο, ενώ το πρώτο του ο Φοσέ.

Το πανευρωπαϊκό αθλητικό κίνημα #BEACTIVE 2019, έχει στόχο να ωθήσει όλους τους πολίτες στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα και την σωματική άσκηση ανεξαρτήτου ηλικίας/φύλου, καταγωγής ή φυσικής κατάστασης και να ευαισθητοποιήσει ως προς τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής όλων στον αθλητισμό και στην φυσική άσκηση με στόχο την ευεξία και την υγεία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και να ενισχύσει τα μηνύματα για την κοινωνική συνοχή.

Ξεχωριστή στιγμή στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, η βράβευση του Κώστα Φλίσκα από την Xanthi FC μέσω του Προέδρου της κ. Άρη Πιαλόγλου. Στο ημίχρονο, ο πρώην αρχηγός και ποδοσφαιριστής της ομάδας, τιμήθηκε από τον Σύλλογο στον οποίο πρόσφερε πολλά επί σειρά ετών και δέχθηκε το κλειδί του γηπέδου καθώς και μία επετειακή εμφάνιση της Xanthi FC. Παράλληλα, η προσφορά του αναγνωρίστηκε και από τους Xanthifans αλλά και από τους Παλαίμαχους της ομάδας, μέλη των οποίων του πρόσφεραν ανθοδέσμη και πλακέτα. Οι αρχηγοί της ομάδας Δήμος Μπαξεβανίδης και Χρήστος Λισγάρας παρέδωσαν το περιβραχιόνιο στον Κώστα Φλίσκα, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του βαθιά συγκινημένος τόνισε πως ήταν τιμή του που αγωνίστηκε για 14 χρόνια με την ομάδα της Ξάνθης. Ευχαρίστησε τον Χρήστο Πανόπουλο, την Διοίκηση της ομάδας που ήταν δίπλα του σε κάθε στιγμή, τον Τεχνικό Διευθυντή και όλο το προσωπικό που συνεργάστηκε όλο αυτό το διάστημα καθώς και τους φιλάθλους και φυσικά την οικογένειά του. «Σας έχω μέσα στην καρδιά μου!», είπε κλείνοντας τον λόγο του και καταχειροκροτήθηκε.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2′ ο Μυστακίδης προσπάθησε να αιφνιδιάσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 5′ η κεφαλιά του Ντε Αμορίμ μετά τη σέντρα του Στάρτζεον πέρασε άουτ! Στο 20′ ο Δημόπουλος έκανε το άστοχο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Στο 34′ η νέα κεφαλιά του Ντε Αμορίμ πέρασε άουτ. Στο 38′ η κεφαλιά του Στάρτζεον δεν βρήκε στόχο αλλά στο 38′ μετά από μία όμορφη ομαδική επιθετική προσπάθεια έκανε το 1-0 ο Εντουάρντο με σουτ. Στο 56′ ο Ντε Αμορίμ με σουτ έκανε το 2-0 δίνοντας το προβάδισμα ασφαλείας στην Xanthi FC. Στο 70′ το σουτ στην κίνηση του Ρενέλα μπλόκαρε ο Γκαραβέλης. Στο 84′ το σουτ του Μπαριέντος μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και στο 86′ η νέα του προσπάθεια κατέληξε κόρνερ μετά την κόντρα. Στην εκτέλεσή του, τελικός κάτοχος της μπάλας έγινε ο Τερκί που σούταρε άουτ. Στο 91′ ο Ατιάτ μείωσε σε 3-1 ενώ ο Μπαριέντος νωρίτερα έχασε τετ α τετ για να κάνει το 4-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας) με α’ βοηθό την Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), β’ βοηθό τον Μιχαήλ Δημόπουλο (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), 4ος διαιτητής ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (ΕΠΣ Μακεδονίας), διαιτητής VAR ο Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς), διαιτητής ΑVAR ο Ράινχαρντ Μπούξμπάουμ (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής).

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Μουλέν, Εντουάρντο (65′ Τερκί), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (82′ Μπαριέντος), Ρενέλα (76′ Φοσέ).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Φεράρι, Τσοκάνης (67′ Μαξ), Μπαλογιάννης (61′ Μαντζης), Μουνίθ, Τόρες, Μυστακίδης (57′ Ατιάτ), Γέντρισεκ. (

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button