Ειδήσεις

Η Πρέσβης της Σουηδίας στον Δήμαρχο Ξάνθης
Εκτενής γνωριμία με την κοινωνία και την περιοχή

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε η Πρέσβης της Σουηδίας κα. Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Patrik Svensson, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη.

Κυρίαρχα θέματα στη συζήτηση ήταν, η συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών και καλών πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού, του εναλλακτικού τουρισμού και του θρησκευτικού τουρισμού, που προσελκύει του Βορειοευρωπαίους, κάνοντας εκτενή αναφορά ο Δήμαρχος Ξάνθης, τόσο στις φυσικές ομορφιές, στα καταλύματα και τα διεθνή μονοπάτια της Σταυρούπολης, όσο και στα μοναδικά, ιστορικά Μοναστήρια της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, όπως αυτό του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, μετόχι του Αγίου Όρους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Ιστορία και τον Πολιτισμό που φέρει η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, με τα πλακόστρωτα σοκάκια της, τα αρχοντικά της και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων, ενώ η Πρέσβης της Σουηδίας κα. Charlotte Sammelin παρατήρησε ότι θα περίμενε να αντικρίσει κάποια mini boutique hotels στην Παλιά Πόλη, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους τουρίστες, να τη ζήσουν από κοντά, μέσα στις γειτονιές της. Ο Δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε ότι είναι στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, η περαιτέρω ανάδειξη της Παλιάς Πόλης, με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως και η ενθάρρυνση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, χαμηλής όχλησης, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και η Πρέσβης της Σουηδίας, συνομίλησαν για θέματα επικαιρότητας, όπως οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, την απώλεια επιστημόνων στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και τις προσπάθειες επαναπατρισμού τους, ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης αναφέρθηκε στο ανάγλυφο του δήμου, στην ειρηνική και υποδειγματική συνύπαρξη των πολιτών με διαφορετικές θρησκείες, ήθη, έθιμα, στην περιοχή, με κοινό παρανομαστή τον σεβασμό και την αγάπη για τη χώρα και τον τόπο.

Τέλος, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη χρήση καλύτερων πρακτικών στην ανακύκλωση με διαχωρισμό, όπου ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι, ταυτόχρονα με τις τεχνικές στις διαδικασίες διαχείρισης, ο Δήμος δίνει έμφαση και προτεραιότητα στην παιδεία, με ρεαλιστικές ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσα στα σχολεία, με στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά, το μέλλον της Ξάνθης.

Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button