Ειδήσεις

Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων του μειονοτικού σχολείου για το στεγαστικό

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες μαθητές και γονείς του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου Ξάνθης, ζητώντας άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Οπως είναι γνωστό, από τις 12 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν και συνεχίζουν την αποχή από τα μαθήματά τους και την περασμένη Παρασκευή αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι την Τρίτη, ημέρα που θα έχει συνάντηση ο περιφερειάρχης ΑΜΑΘ κ. Μέτιος με τον υφυπουργό παιδείας και θα υπάρχουν νεότερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι μαθητές είναι 740, λείπουν 4 αίθουσες, οι αποφοιτήσαντες την προηγούμενο χρονιά 77 και οι εγγραφές 161, με απογευματινές βάρδιες που προκάλεσαν και τη αντίδραση των γονέων.
Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 το καθεστώς των σχολείων ήταν ιδιωτικό, με την αλλαγή του νόμου διοικείται από τριμελή σχολική εφορεία.
Ο δικηγόρος κ. Αχμέτ Καρά, εκ μέρους της σχολικής εφορείας, τόνισε ότι, στις 15 Φεβρουαρίου είχε σταλεί επιστολή στην περιφέρεια ΑΜΑΘ ζητώντας την οριστική λύση με την ανέγερση ενός κτιρίου για τις ανάγκες του σχολείου, καταθέτοντας και προτάσεις για προσωρινή λύση. Οπως, η χρήση του χώρου ενός κτιρίου που βρίσκεται στην είσοδο της Χατζησταύρου ή η τοποθέτηση προκάτ στο προαύλιο του σχολείου.
Μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε οριστική απάντηση, πιθανόν να υπάρχουν εξελίξεις μετά τη συνάντηση του Μέτιου στην Αθήνα.
Μετά την πορεία, μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της αντιπεριφέρειας Ξάνθης και μέλη της εφορείας με τους βουλευτές κ.κ. Μπουρχάν και Ζεϊμπέκ είχαν συάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευφραιμίδη, που γνωρίζει το πρόβλημα και από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον.

Κοσμάς Γεωργιάδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button