Ειδήσεις

Προτάσεις του Πέτρου Γεωργαντζή για βραβεύσεις στα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ”

Αγαπητοί μου συμπατριώτες. Είναι γνωστόν ότι κάθε χρόνο εδώ και μια 25ετία περίπου ο Δήμος βραβεύει κάθε χρόνο την ημέρα των Ελευθερίων τῆς πόλης μας κάποιον ή κάποιους συμπολίτες μας που διακρίθηκαν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Για φέτος δεν ξέρω αν είναι νωρίς ή αργά θα πρότεινα να βραβευθούν για το καθόλου πολιτιστικό και πνευματικό τους έργο .

1. Το Ιδρυμα τέχνης και Παράδοσης το οποίο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πει κάποιος έναν επαινετικό λόγο. Ουσιαστικά αλλά αθόρυβα επί πολλά τώρα χρόνια λαξεύει πτυχές του πολιτισμού της Θράκης και της Ελλάδος γενικότερα και προσφέρει ανεκτίμητη πνευματική τροφή σε πολλούς νέους και νέες της περιοχής μας

2, ΤΗΝ ΦΕΞ Ξάνθης (αν δεν έχει βραβευθεί ήδη, γιατί δεν θυμούμαι) για το επίσης σπουδαίο πνευματικό και πολιτιστικό έργο της με τις πολλές και διάφορες πολιτιστικές ομάδες, χορευτικό συγκρότημα μουσείο κλπ

3 Θα πρότεινα και ένα φυσικό πρόσωπο.
Τον βιβλιοπώλη-εκδότη βιβλίων ΜΙΧ. ΣΠΑΝΙΔΗ, του οποίου η προσφορά σε εκδόσεις βιβλίων και μάλιστα νέων συγγραφέων που ονειρεύονται να κατακτήσουν το πνευματικό στερέωμα της πόλης, της Θράκης και Ελλάδος γενικότερα. Απ’ ότι γνωρίζω έχει εκδώσει πάνω από 200 βιβλία Του αξίζουν κάθε έπαινος, βραβείο και θερμά συγχαρητήρια Σε εποχή μάλιστα που το βιβλίο διέρχεται κρίση πολύ μεγάλη.

Πέτρος Γεωργαντζής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button