Ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ 1944 ΣΤΟ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ

Οι φετινές εκδηλώσεις για το Μνημόσυνο του άδικου σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βούλγαρους, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, θα πραγματοποιηθούν την 22 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό. Έτσι κι έγινε και τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εσφάγησαν και μαζί με αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.
Για το Μνημόσυνο ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ώρα 10:30. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου.

Ώρα 11.30 Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και αμέσως μετά ακολουθεί ομιλία για το χρονικό της ημέρας.

Ώρα 12:00. Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης, τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Πόρτο Λάγους, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, το Σύλλογο Απόγονων Προσφύγων Άνω Καρυοφύτου, το Σύλλογο Καρυοφυτιανών, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την επέτειο αυτή.

Τιμές θα αποδώσει Άγημα και η Στρατιωτική Μουσική του Δ’ Σώματος Στρατού.

Ακολουθεί δεξίωση

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

Νικόλαος Ευφραιμίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button