ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Τι νόμιζες κύριε Ψωμιάδη μας ότι εσύ θα τη γλίτωνες επειδή είσαι ωραίος και Θεσσαλονικιός και επειδή είχες πίσω στη μηχανή σου τη νικήτρια της φετινής Eurovision, την καλλίφωνη Μαρίγια…..;

Τι νόμιζες κύριε Ψωμιάδη μας ότι εσύ θα τη γλίτωνες επειδή είσαι ωραίος και Θεσσαλονικιός και επειδή είχες πίσω στη μηχανή σου τη νικήτρια της φετινής Eurovision, την καλλίφωνη Μαρίγια…..; Τόσες ανακοινώσεις και επισημάνσεις έγιναν από τα ΜΜΕ και άλλες τόσες προειδοποιήσεις από τα χείλη των αρμοδίων υπουργών για το νέο ΚΟΚ, τις αλλαγές στο πόιντ σύστεμ και τα τσουχτερά πρόστιμα….. Δεν πήρε κάτι το αυτάκι σου; Ή μήπως αυτά πίστευες ότι ισχύουν για τον απλό λαό και όχι για τους αιρετούς άρχοντες…; Έλα όμως που λογάριαζες χωρίς τον ξενοδόχο…. Και στην προκειμένη περίπτωση τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών και πρωτοξάδελφο του πρωθυπουργού, το Μιχάλη Λιάπη…..
Εκεί λοιπόν που έπινε αμέριμνος τον απογευματινό του καφέ και περίμενε το δελτίο των οκτώ για να δει τι θα πουν και πάλι λαός και δημοσιογράφοι για το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το κατά πόσο άλλαξε η οδηγική συμπεριφορά του κόσμου με το νέο ΚΟΚ, ο Μιχάλης ο Λιάπης βεβαίως-βεβαίως, ….έρχεται η ώρα των ειδήσεων και τι βλέπει μεταξύ άλλων ο άνθρωπος….. Τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, “άκρανο” καβαλάρη μηχανής να βολτάρει στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας μαζί με το αηδόνι της Σερβίας….. Βρε, Παναγιώτη μου, βρε Παναγιώτη μου, αναφώνησε ….πας να μου χαλάσεις τη δουλειά….; Εσύ που θα ‘πρεπε να δίνεις το καλό παράδειγμα, καθώς αποτελείς πρότυπο σε τόσες χιλιάδες ψηφοφόρους σου, εσύ έρχεσαι τώρα και γράφεις στα παλαιά σου υποδήματα-αν έχεις- τον ΚΟΚ μου….; Τώρα θα σου δείξω εγώ…..
Μια και δυο σηκώνεται από την αναπαυτική του πολυθρόνα, σπεύδει στην υπουργική του γραφειάρα, ανοίγει την ατζέντα του, βρίσκει το τηλέφωνο του Παναγιώτη και ετοιμάζεται να του τηλεφωνήσει….. Το ξανασκέφτεται όμως και αποφασίζει να δώσει σε άλλον την εντολή να το πράξει…. Στη Θεσσαλονίκη τώρα, κάπου εκεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου έπινε το ουζάκι του ο Παναγιώτης με τη Μαρίγια, χτυπά το κινητό του νομάρχη και του ανακοινώνεται η λυπητερή…. “Ξέρετε μου έδωσε εντολή ο υπουργός, ο κ. Λιάπης να σας τηλεφωνήσω και να σας ανακοινώσω ότι σας επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ και πέντε βαθμούς από το πόιντ σύστεμ γιατί είστε παραβάτης του ΚΟΚ….οδηγούσατε τη μηχανή σας και δε φορούσατε κράνος ….να είστε περισσότερο προσεκτικός και την επόμενη φορά να το φορέσετε, γιατί ειδάλλως θα σας αφαιρεθεί το δίπλωμα….”…. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τι να απαντήσει τώρα….. Μαγκιά δεν χωρούσε εδώ πέρα….τον κατέγραψαν οι κάμερες και τον είδε το πανελλήνιο… Το ήξερε ότι ήταν φταίχτης και έπρεπε να πληρώσει…. Έτσι το μόνο που απάντησε ήταν … “μάλιστα-μάλιστα και χαιρετίσματα στον υπουργό από εδώ, από τη νυφούλα του Θερμαϊκού…”….
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σενάριο της στήλης, όπως καλά θα καταλάβατε…. Εμείς πήραμε την είδηση και την προσεγγίσαμε με μια αρκετά μεγάλη δόση χιούμορ…. Με τόσα προεκλογικά και άλλα πολιτικά σενάρια που έχουν πάρει τα μυαλά του κόσμου, νομίζω ότι δικαιούμαστε και εμείς να γράψουμε ένα μικρό έτσι προς εντυπωσιασμό….. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την παραπάνω είδηση, αν όχι για δημιουργία εντυπώσεων….; Εξάλλου το μήνυμα εστάλη, όποιος παρανομεί θα πληρώνει εδώ και τώρα…..είτε πρόκειται για πταίσματάκια είτε για σοβαρότερα αδικήματα έως και κακουργήματα… Ουδείς θα γλιτώνει πλέον από τη τσιμπίδα του νόμου….το ‘πε και ο πρωθυπουργός…. Πάνω από όλα η τήρηση των νόμων και των κανόνων….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button