Ειδήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων: Να ανοίξει τώρα ο Παιδικός Σταθμός Γενισέας

Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα μετά από το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών σε όλη την Ελλάδα με τις γνωστές ελλείψεις. Περίπου 30 παιδιά παραμένουν εκτός παιδικού σταθμού στην Γενισέα, περιμένοντας να ανοίξει ο δημοτικός παιδικός σταθμός.
Μια μέρα πριν από το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, ενημερώθηκαν οι γονείς πως τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 & 3 Σεπτεμβρίου δεν θα ανοίξει ο παιδικός σταθμός, λόγω απεντόμωσης του χώρου, ενώ μετά από δύο ημέρες ενημερώθηκαν εκ νέου, πως δεν θα λειτουργήσει και πάλι ούτε την Τετάρτη, λόγω τεχνικών εργασιών, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του σταθμού (υπενθυμίζουμε πως όλο τον Αύγουστο ο παιδικός σταθμός ήταν κλειστός, αλλά δεν μερίμνησε η δημοτική αρχή να γίνουν όποιες εργασίες τότε).
Εδώ και δεύτερη εβδομάδα, ο Παιδικός Σταθμός Γενισέας παραμένει κλειστός χωρίς καμία ενημέρωση των γονέων. Ωστόσο η έκδοση άδειας λειτουργίας δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού ούτε ο πρώην πρόεδρος των παιδικών σταθμών δεν κρύβει, πως τα προβλήματα είναι χρόνια και πως δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, αλλά ούτε και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
Η κατάσταση αυτή δεν έρχεται από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αποδέχονται όλοι οι παλαιοί και νέοι εκλεγμένοι του δήμου, πολιτική που εφάρμοσε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ, να λειτουργεί η προσχολική αγωγή ως ευκαιρία και όχι ως βασική ανάγκη.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς εξαρτάται από το πόσα voucher θα κερδηθούν, πόσους παιδαγωγούς θα πάρουν μέσω ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ και δεν αποτελεί μέριμνα του κρατικού προϋπολογισμού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων από τον Μάιο είχε κάνει επίσκεψη και είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα του Παιδικού Σταθμού Γενισέας, εμμένοντας στη θέση πως η προσχολική αγωγή πρέπει να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με διασφάλιση των απαραίτητων πόρων τόσο για τα λειτουργικά έξοδα, όσο και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Απαιτούμε:
– Να λειτουργήσει άμεσα ο Παιδικός Σταθμός.
– Να διασφαλιστεί η επαρκή χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία.
– Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
– Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των παιδιών.
– Να καταργηθούν τα τροφεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button