ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Άντε να υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί μας, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, κ. Κοντός, τη νέα ΚΥΑ για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα ορίζει και τις χρήσεις γης, μήπως και δούμε τελικά την πραγματική ανάπτυξη και στις δικές μας περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

    *Άντε να υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί μας, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, κ. Κοντός, τη  νέα ΚΥΑ για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα ορίζει και τις χρήσεις γης, μήπως και δούμε τελικά την πραγματική ανάπτυξη και στις δικές μας περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.


   Πώς και πως περιμένουν οι δήμαρχοι Αβδήρων, Τοπείρου και Βιστωνίδας, τι τελικά θα ισχύσει, τι θα μείνει εκτός και τι εντός των απαγορευμένων ζωνών γης, Α και Β, όπου σε αυτές τις εκτάσεις οι ανθρώπινες παρεμβάσεις και δράσεις τιμωρούνται δια ροπάλου.


    Πληροφορίες θέλουν το θέμα να κλείνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία των υπογραφών. Και μάλιστα η νέα ΚΥΑ μάλλον θα ικανοποιήσει θετικά τους αιρετούς άρχοντες του νομού, αλλά και τους ιδιώτες που θέλουν κινηθούν επιχειρηματικά γύρω από αυτές τις περιοχές, όπως στην περιοχή του Πόρτο Λάγους


 



    *Η νομαρχία Ξάνθης εμμένει στη θέση της για αξιοποίηση κατά τρόπο ανάλογο και αντίστοιχο της αξίας της -όπως επί λέξει τόνισε και ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης- μεγάλης έκτασης της “Φωνής της Αμερικής”.


    Επιμείνει δηλαδή σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη τουριστικού χαρακτήρα στη συγκεκριμένη περιοχή, για αυτό και έχει ήδη καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας σχετική πρόταση.


 



    *Στο δρόμο και δη στη γέφυρα του Νέστου βρίσκονται οι εργαζόμενοι των συνεταιριστικών εργοστασίων του νομού. Αν και η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμό τους έχει σημάνει προ πολλού-το τέλος εποχής τους αναμένεται να δοθεί μέσα στο 2008- ωστόσο οι εργαζόμενοι μέχρι την ύστατη στιγμή θα ζουν με την ελπίδα πως στο τέλος θα υπάρξουν ευήκοα ώτα, και για αυτό εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.


 



     *Την ίδρυση και ανέγερση Αστικού Κέντρου Υγείας μέσα στην πόλη της Ξάνθης διεκδικεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης από τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Μάλιστα προτείνεται και ο χώρος, και συγκεκριμένα σε οικόπεδο της νομαρχίας, κοντά  στο παλιό νοσοκομείο.      


 



    *Τα παιδιά, το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης, σας προσκαλούν στο κόψιμο της βασιλόπιτάς τους, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 17.30, στην αίθουσα της λέσχης αξιωματικών φρουράς Ξάνθης στην κεντρική πλατεία.


 



    *Η διεύθυνση περιβάλλοντος και ειδικότερα το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, στα πλαίσια της νέας φυτευτικής περιόδου και με την πεποίθηση πάντα ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση, σε συνεργασία με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί στο δημοτικό γήπεδο πρώην εθνικό (Ασπίδας).


 



    *Το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, Στρατηγική, άξονες στόχοι και επιχειρηματικές ευκαιρίες θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και ώρα 17.00 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.


Η παρουσίαση θα γίνει από τον υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό.


 



Να αποζημιώνει


 ο ΕΛΓΑ και τους αλιείς 


 



  Την υπαγωγή τους σε διατάξεις κάλυψης και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, όταν προκύπτει απώλεια εισοδήματος ζητούν μετ’ επιτάσεως οι παράκτιοι αλιείς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


  Το θέμα τέθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι του Φαναρίου, καθώς εδώ και 20 μέρες οι αλιείς δεν μπορούν να ρίξουν τα δίχτυα τους, λόγω της εμφάνισης πλαγκτόν.


  Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πλαγκτόν καλύπτει τη θαλάσσια περιοχή από την Λήμνο, τη Σαμοθράκη και φτάνει μέχρι την Θάσο. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button