Δράσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ξάνθης

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ανακοινώνει τις δράσεις του για την ερχόμενη περίοδο:

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ανακοινώνει τις δράσεις του για την ερχόμενη περίοδο:

Η αρχή γίνεται στο Εράσμιο Ξάνθης στις 28 Αυγούστου και ώρα 21:30, με τη συμμετοχή του χορευτικού του Συλλόγου μας στα «Εράσμια 2013», που διοργανώνει η Πολιτιστική Στέγη Ν. Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός».

Ακολουθούν, όπως κάθε χρόνο, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης.
Από τη 31η Αυγούστου έως την 8η Σεπτεμβρί…ου περιμένουμε όλους, μέλη και φίλους του Συλλόγου, στο στέκι μας στην παλιά πόλη της Ξάνθης και στην οδό Σγουρου, απέναντι ακριβώς από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, για να ακούσουμε μαζί ζωντανή μικρασιατική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και να γευτούμε νόστιμους μεζέδες. Φέτος, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, Τρίτη και Τετάρτη, την ορχήστρα μας θα συνοδεύσει με τη φωνή της η εξαιρετική τραγουδίστρια κυρία Ντιλέκ Κοτς (Dilek Koc)!

Το πέρας των εορτών Παλιάς Πόλης ακολουθεί η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Έτσι το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου το μουσικό συγκρότημα Λωξάντρα, που ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την αστική μουσική παράδοση των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και συμμετείχε στην μεγάλη θεατρική επιτυχία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Λωξάντρα», θα δώσει, κατόπιν πρόσκλησης και υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Συλλόγου μας, μία συναυλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Τιμή εισόδου πέντε ευρώ (5,-€).

Στη συνέχεια, στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ανοίγει και πάλι η αίθουσα χοροδιδασκαλίας του Συλλόγου! Ποδαρικό μας κάνουν οι μικροί χορευτές μας. Το πρόγραμμα των τμημάτων χοροδιδασκαλίας και της χορωδίας μας έχει ως εξής:
Α. Χορευτικά τμήματα ενηλίκων (χοροδιδάσκαλος: Γιάννης Καναργιέλης)
Τμήμα εμφάνισης: Δευτέρα 20:00-22:0
Τμήμα ενηλίκων: Τετάρτη 19:00 – 20:00
Τμήμα νέων: Τετάρτη 20:00-22:00
Β. Χορευτικά τμήματα ανηλίκων (χοροδιδάσκαλος Νατάσα Ανδρονικίδου)
Τμήμα παιδικό: Κυριακή 18:00 – 19:00
Τμήμα Εφηβικό: Κυριακή 19:00 – 20:00
Γ. Χορωδία (χοράρχες: Γιάννης Κατσούλης και Νατάσα Ανδρονικίδου)
Τετάρτη 17:30-18:30
Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και εγγραφές:
6946294612 (κα Μαίρη Παπούδη), 6974818917 (κα Ρένα Καναργέλη)
και στο τηλέφωνα του Συλλόγου μας, 2541070050

Και φέτος θα λειτουργήσει το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Μικράς Ασίας (ούτι, λαούτο και βιολί). Υπεύθυνος είναι ο κος Τάσος Δασκαλόπουλος με τον οποίον μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας στο τηλέφωνο 6972320200

Για πρώτη δε φορά υπό την αιγίδα και στο χώρο του Συλλόγου μας θα λειτουργήσει τμήμα χοροθεραπείας, με υπεύθυνη την κα Μαριάννα Κέλλη. Για την ενημέρωση του κοινού θα διοργανωθεί μία ανοιχτή εκδήλωση, ενώ σχετικές δε πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

σημ. περισσότερες ανακοινώσεις είναι διαθέσιμες από τη σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook (www.facebook.com/mikrasiates.gr)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button