Ειδήσεις

ΑΠΟ – ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Από τις έννοιες με τις οποίες είναι ταυτισμένος ο τίτλος του άρθρου, υπογραμμίζω εκείνη της επίγνωσης για την αξία ή την ανωτερότητα κάποιου, της υπόκλισης.
Στη συνέχεια την αποδίδω σε δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Με το βαθμό του Λοχία ο ένας, του Αρχιλοχία ο άλλος.
Συμπατριώτες μας, με αρετές – διδαχές, κατάφεραν να αποσπάσουν πανελλήνιο θαυμασμό.
Τιμήθηκαν αμφότεροι από την ηγεσία του Στρατού για τη γενναιότητα, το φρόνημα, την αποφασιστικότητα, τις αντοχές.
Ακούει στο όνομα Χρήστος Γκιαουράκης ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) ο οποίος πριν από μερικές μέρες, έσωσε τη ζωή πολίτη που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, καθώς βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ξάνθη.
Βραβεύθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συνδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Δ΄Σώματος Στρατού στην Ξάνθη το πρωΐ της Παρασκευής 23/8/2019 όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
Η βράβευση έγινε μετά το πέρας της ενημέρωσης στο Δ΄ Σώμα Στρατού.
Ο Υπουργός συνεχάρη τον υπαξιωματικό για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξε, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο από τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πέρυσι τέτοιες μέρες, συγκεκριμένα στις 3/7/2018 στο πλαίσιο της δράσης ΄΄ Είμαστε Υπερήφανοι ΄΄ του Στρατού Ξηράς, βραβεύθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο εθελοντής μακράς διαρκείας Αρχιλοχίας Τεθωρακισμένων Αθανάσιος Δασκαλόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 1η θέση στον υπερμαραθώνιο των 265 χιλιομέτρων με την επωνυμία ΄΄ Παγωμένες Κορυφές ΄΄.
Το αγώνισμα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24 – 27 Μαΐου 2018 στην περιοχή Νευροκοπίου Δράμας.
Είπε κατά τη βράβευση ο Αρχηγός ΓΕΣ μεταξύ άλλων.
΄΄ Με την επιτυχία του αυτή ο συνάδελφός μας καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι η άοκνη καθημερινή προσπάθεια, το ήθος και το αγωνιστικό πνεύμα αμείβονται. Αποτελεί με τη διάκρισή του εξαίρετο παράδειγμα για το σύνολο του προσωπικού, προβάλλοντας το Στρατό Ξηράς, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα μας γενικότερα ΄΄.
Υπαξιωματικών άθλα.
Υποδείγματα – παραδείγματα μίμησης.
Προτύπων αγλαΐσματα ( εκλαμπρύνσεις ).
Χρήστο Γκιαουράκη – Θανάση Δασκαλόπουλε θερμότατα συγχαρητήρια από την κοινωνία άπασα.
Α π ο κ α λ υ π τ ό μ ε θ α.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button